Restaurantele, fast-food-urile şi pub-urile britanice ar putea fi obligate să introducă pe lista de meniu un calcul al caloriilor aferent fiecărui preparat servit, potrivit unui plan guvernamental de combatere a obezităţii. Ministrul britanic al Sănătăţii, Andrew Lansley, a declarat că intenţionează să schimbe legislaţia, dacă industria alimentaţiei publice nu răspunde voluntar la această solicitare. În prezent, agenţia britanică de reglementare în alimentaţia publică desfăşoară un proiect pilot prin care circa 20 de lanţuri de restaurante oferă un calcul de calorii pentru fiecare fel de mâncare servit. Totuşi, două mari lanţuri, Pizza Hut şi Harvester, au abandonat recent proiectul pilot, în vreme ce altele, precum KFC sau Burger King, au refuzat să mai continue experimentul.
Majoritatea reţelelor de restaurante afişează informaţii nutriţionale, precum conţinutul de calorii, grăsimi sau zahăr, doar pe website-urile proprii. Unele, precum Starbucks sau Costa Coffee, oferă pliante clienţilor, dar numai la cerere. Ministrul britanic al Sănătăţii vrea extinderea acestei măsuri şi la pub-uri. Raţionamentul autorităţilor britanice este că mulţi dintre cei care consumă băuturi alcoolice nu realizează faptul că un pahar mare de vin conţine 140 de calorii, iar un pint de bere 180 de calorii. Marea Britanie urmează să adopte reglementările din New York, unde o lege din 2008 obligă lanţurile de restaurante să afişeze conţinutul de calorii al preparatelor în meniu. De atunci, măsuri similare au fost introduse şi în alte oraşe americane.