Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a finalizat reglementările prin care constrânge lanțurile de restaurante să indice numărul de calorii în cazul fiecărui meniu, pentru a contribui la combaterea obezității. Aceste noi măsuri ar urma să aibă însemnate consecințe în materie de sănătate publică, estimează autoritățile federale și grupuri de protecție a consumatorilor. Menționarea numărului de calorii în dreptul meniurilor din restaurante și băuturilor din aparatele automate constituie un pas important pentru sănătatea publică și îi va putea ajuta pe consumatori să facă alegeri în cunoștință de cauză pentru ei și pentru familiile lor, este poziția oficială a FDA. Va trebui să fie indicat și conținutul în grăsimi saturate, acizi grași, colesterol, sodiu, glucide, fibre, zahăr și proteine.
A fost nevoie de trei ani pentru finalizarea acestor noi reguli federale prevăzute în cadrul Legii Obama privind asigurările de sănătate (Affordable Care Act), adoptată în 2010. Acestea se vor aplica în cazul lanțurilor de restaurante și societăți de distribuție care au cel puțin 20 de restaurante sau puncte de distribuție. Reglementările se referă la pop-corn și alte produse alimentare vândute în lanțurile de cinematografe sau în parcurile de distracții. Sunt exceptate meniurile de sezon sau meniurile speciale ale zilei, condimentele care se află deseori pe mese, dar și cocktailurile din baruri.