Brânza elveţiană Emmentaler a câştigat Campionatul Mondial al Brânzeturilor organizat, anul acesta, în Wisconsin, SUA. Producătorul Gerard Sinnesberger a primit titlul pentru cea mai bună brânză din lume, pentru reţeta sa Original Schweizer Rohmilch Emmentaler. Reţeta sa vine sub forma unei imense roţi de brânză elveţiană. Din cele o sută de puncte posibile, sortimentul Emmentaler a obţinut 97,85, primind în mod constant cele mai mari punctaje de la nu mai puţin de 2.615 specialişti provenind din 22 de ţări. Pe locul 2 s-a situat sortimentul austriac de brânză Erzherzog Johann, iar pe podium a mai urcat şi Gruyere AOP, un alt sortiment de brânză elveţiană. Producătorii americani au câştigat cele mai multe premii, fiind recompensaţi cu 59 de medalii de aur pentru calitate la cele 90 de categorii. Pe locul 2 s-au situat producătorii elveţieni, cu şapte medalii de aur, iar locul 3 le-a revenit olandezilor, cu cinci medalii. Din păcate, niciun producător român nu a participat la Campionatul Mondial al Brânzeturilor.