Campionii de la CSS 2 s-au reîntâlnit după 20 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Meci de rugby al amintirilor, pe stadionul “Mihai Naca”

Campionii de la CSS 2 s-au reîntâlnit după 20 de ani

Sport 07 August 2012 / 00:00 4049 accesări

Sâmbătă, pe stadionul “Mihai Naca” din Constanţa, a avut un loc un meci de rugby al amintirilor, în care foşti componenţi ai echipei Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 Constanţa (actualmente LPS “Nicolae Rotaru”), campioană naţională de juniori în 1992, au întâlnit... actuali juniori U-16 de la clubul de rugby Tomitanii Constanţa. Aşa cum era de aşteptat în astfel de partide, scorul a fost egal, fiecare echipă înscriind câte două eseuri: Emanuel Găliceanu şi Cosmin Babenco au marcat pentru old-boys, iar Dragoş Burlacu şi Robert Tănase, pentru juniori.

Evident, după atâţia ani, pentru foştii rugbyşti născuţi în 1973 sau 1974 terenul părea uneori prea lat sau prea lung, iar căzăturile erau teribile! De aceea, probabil, după pauză, veteranii au început să... trişeze, jucând în 20 sau chiar 22 de jucători, pentru a egaliza oarecum şansele... Să spunem că echipa de juniori antrenată de Cristian Cojocaru şi Bogdan Cristea a fost completată şi cu foşti rugbyşti constănţeni, cum ar fi Trancă, Sasu, Stăetu, Gavari, P. Rotaru sau Cr. Grigore. La finalul meciului, cele două echipe au format tradiţionalul ”defileu” rugbystic pentru aplauze, iar seara a avut loc şi “repriza a treia”, excelent prilej pentru depănat amintiri între vechi prieteni şi colegi...

O GENERAŢIE CU CINCI INTERNAŢIONALI DE SENIORI! Campioana naţională de juniori din 1992 a trecut prin mâinile a trei antrenori: Emil Dumitrescu a făcut selecţia, Dumitru Bucur, mai cunoscut sub numele de “Ghiocel”, le-a predat ABC-ul rugby-ului, iar după doi ani echipa a fost preluată de Peter Ianusevici. Acesta, împreună cu regretatul Dan Ivanciu au condus CSS 2 la victorie în campionatul naţional 1991-1992. Din totalul de 41 de jucători rulaţi în acel sezon, 28 au participat la acest meci al amintirilor! Unii dintre ei nu au putut fi găsiţi, alţii au fost reţinuţi la serviciu, iar alţii s-au stabilit în străinătate şi nu au putut veni. În această ultimă categorie se află foşti internaţionali şi campioni naţionali de seniori cu CS Farul Constanţa, cum ar fi Ionuţ Ruxanda, Valentin Maftei şi Erdinci Septar (stabiliţi în Franţa), însă alţi actuali “francezi”, cum ar fi foştii internaţionali Daniel Chiriac sau Ionel Rotaru, au onorat invitaţia. De asemenea, Cătălin Galon a venit din Germania, Vasile Mătăsaru din Franţa, iar Gabriel Rohozneanu din Italia. Au mai evoluat sâmbătă Ion Barbu, Valentin Dache, Nicu Colac, Adrian Lovin, Laurenţiu Diaconu, Gabriel Constantin, Iulian Prunăreanu, Cicerone Dincă, Sorin Dumitru, Ştefan Mircea, Iulian Trandafir, Daniel şi Cătălin Buruiană, Adrian Dincu, Andi Brătoi, Gigi Nicola, Nicolae Rotaru, Valentin Alexe, Cristian Husea, Martin Boris şi Cristian Cojocaru, ultimul, actual antrenor la clubul Tomitanii, fiind principalul organizator al acţiunii. A fost o generaţie de excepţie a rugby-ului constănţean, care a trimis 14 jucători la Campionatul Mondial de juniori din 1992: Barbu, Dache, Mătăsaru, Ruxanda, Septar, Chiriac, Lovin, Diaconu, Prunăreanu, S. Dumitru, C. Buruiană, Galon, Dan Coroiu şi Cristian Voinea!

„Mă bucur să vă văd adunaţi din nou aici, pe vechile voastre posturi, chiar dacă majoritatea aveţi alură de pilieri”, a glumit antrenorul emerit Dumitru Bucur. „Mă bucur că v-aţi format atât ca echipă, cât şi ca grup”, le-a spus antrenorul Emil Dumitrescu. „Vă ştiu bine pe toţi şi vă admir că toţi v-aţi realizat în viaţă. Vă asigur că Profu Dan e alături de voi şi în aceste momente. Vă mulţumesc că aţi fost şi aţi rămas o echipă. Mă bucur că azi mi s-a confirmat că munca investită în voi de antrenori a fost cu folos”, a spus soţia regretatului Dan Ivanciu, decedat în urmă cu zece ani. De altfel, Paula, fiica în vârstă de 20 de ani, a primit un tricou memorial inscripţionat cu numele tatălui său.



12