Data de 15 decembrie 2015 va rămâne în istoria Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC)! A fost inaugurat Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic și Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) - Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, un proiect cu ...
S-ar părea că multe dintre tratamentele unor boli au efecte adverse serioase pentru organism, mai exact ele declanșând alte afecțiuni. De exemplu, tratamentul antiandrogenic împotriva cancerului de prostată aproape că dublează riscul ca bărbații să ajungă să sufere de boala Alzheimer ...
”Fumatul dăunează grav sănătății” - este atenționarea pe care o auzim frecvent, însă puțini dintre fumători o iau în calcul. Problema este că studiile scot la iveală date îngrijorătoare. De exemplu, un număr de 70 de români mor zilnic din cauza afecțiunilor induse de ...
Președintele grupului de lucru pentru boli profesionale de piele al Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie (EADV), profesorul Swen Malte John, a declarat, la Târgu Mureș, că Organizația Internațională a Muncii a recomandat includerea radiațiilor ultraviolete solare pe lista noxelor ...
Specialiștii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor să realizeze, în cadrul programului de oncologie, un subprogram dedicat cazurilor pediatrice, a anunțat președintele CNAS, dr. Vasile Ciurchea. ”Urmează în perioada imediat următoare să discutăm cu specialiștii din domeniu ...
Deși suntem în România anului 2015, bolnavii oncologici din țară își duc, în continuare, cumplita boală în condiții grele. Mai exact, aproximativ 5% din nevoile de servicii paliative ale bolnavilor de cancer sunt acoperite în România, în condițiile în care ...
Pacienți oncologici, dar și hemofilici din Constanța vor beneficia de acum înainte, în funcție de indicațiile medicale, de o tehnologie de vârf. Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a anunțat că în 20 noiembrie se ...
Aproape 10 milioane de oameni pierd, în fiecare an, lupta cu cancerul. Deși este greu de învins, boala de care ne temem cu toții poate fi prevenită. Primul aliat de nădejde este o alimentație corectă, echilibrată și cât mai naturală, cu atât mai mult cu cât din ce în ce mai ...
Toţi le avem în casă, dar nu ştim că ne pot afecta grav sănătatea. Câteva obiecte pe care le folosim frecvent pot provoca alergii grave şi, în timp, duc la apariţia cancerului. Este vorba despre telefoanele mobile, routerele Wi-Fi, monitoarele, paturile electrice şi multe alte asemenea ...
Am auzit tot soiul de scenarii legate de creşterea puilor şi, implicit, de ce fel de carne de pui cumpărăm şi mâncăm. Puii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să ...
Se crede că, la Cina cea de Taină, apostolii ar fi mâncat Charoset, un desert interesant, potrivit antena3.ro. Acesta constă într-o combinaţie de mere tocate mărunt şi nuci pisate, la care se adaugă stafide strivite, curmale, scorţişoară şi miere. Consumat în mod regulat, acest desert ...
Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienți,broccolieste una din legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. El are și un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale, include în cantități mari vitamina C și vitamina K, extrem de necesare pentru o bună ...
Cercetătorii americani au constatat că mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât cea pregătită în oraș și reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Acest aspect este de înțeles, întrucât cantitatea de glucide conținută de un meniu pregătit ...
Oamenii de știință au fost surprinși să descopere transmiterea de celule canceroase de la o tenie la o persoană al cărei intestin subțire a fost infectat cu acest parazit, un caz fără precedent, informează agenția France Presse, citând declarația făcută de Atis Muehlenbachs, patolog la centrul ...
Este vremea prunelor și ar trebui să profităm din plin de aceste fructe, unele din cele mai importante surse naturale de vitamine și minerale. Consumate proaspete, prunele au acțiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de prevenție a diabetului. Ele previn apariția ...
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că, de fapt, nu a făcut apel la oprirea consumului de carne, în contextul publicării unui studiu care face o legătură între consumul de carne roșie și mezeluri și creșterea riscului de cancer. Bazându-se pe mai mult de 800 de studii ...