„Când crezi, totul devine posibil”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campania „Dă o speranţă” continuă

„Când crezi, totul devine posibil”

Social 19 Aprilie 2011 / 00:00 725 accesări

Dacă nu renunţi la speranţă şi nu te resemnezi, poţi învinge. Acesta a fost mesajul transmis, în Duminica Floriilor, de teledonul „Dă o şansă”, realizat în cadrul campaniei cu acelaşi nume, iniţiată de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) împreună cu Fundaţia culturală Fantasio. Scopul campaniei, care se va finaliza pe 1 mai, este de a ajuta şase tineri constănţeni grav bolnavi, care se luptă, în fiecare zi, să ducă o viaţă normală alături de cei dragi. „În ultimii ani, în fiecare şedinţă a CJC, am încercat, pe cât posibil, să-i ajutăm pe cei care ne-au cerut sprijinul. Sunt cazuri grave care au nevoie de ajutor: leucemie, cancer osos”, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Cei şase tineri a căror situaţie a fost prezentată la Neptun TV în cadrul teledonului sunt: Ioan Cristian Tudorache, de 14 ani (hemofilie), Cătălina Mihaela Apreutesi, de 8 ani (leucemie), Lucian Aldeş, în vârstă de 8 ani (leucemie acută limfoblastică cu risc de recădere), Anca Ştefania Petcuci, de 15 ani (atrezie de căi biliare, ciroză biliară secundară), Georgiana Şerban, de 18 ani (tetrapareză spastică) şi Claudiu Mic, de 31 de ani (leucemie).

PLECAT DIN ŢARĂ. Toţi cei şase se află în atenţia angajaţilor Direcţiei Sociale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, care fac tot posibilul pentru a-i ajuta. „Atunci când statul devine neputincios şi nu-şi poate ajuta cetăţenii care au nevoie de îngrijiri medicale, este de datoria fiecăruia dintre noi să-i sprijinim pe aceştia în lupta pe care o duc şi să facem tot posibilul pentru ca ei să-şi recapete sănătatea”, a declarat directorul DGASPC, Petre Dinică. Pentru a demonstra că boala poate fi învinsă, în cadrul teledonului au fost prezentate şi poveştile unor tineri care au învins boala, cu ajutorul CJC, cazurile lor fiind prezentate în ediţiile precedente ale campaniei „Dă o speranţă”. Printre aceştia se numără şi Matei Nicolici, de numai 6 ani, stabilit, în prezent, în Franţa. Lupta lui cu boala a început în urmă cu trei ani, când medicii constănţeni i-au spus că are o tumoare malignă la nivelul toracelui. Un autotransplant de măduvă şi o intervenţie chirurgicală de extragere a tumorii erau singurele operaţii care îl puteau salva. Medicii din România nu i-au dat nicio şansă, însă, în Franţa, specialiştii au spus că există o şansă. Familia lui mai avea nevoie de 200.000 de euro pentru a-şi vedea fiul sănătos. Cu ajutorul CJC, au reuşit să strângă o parte din bani, restul fiind obţinuţi din donaţiile unor oameni inimoşi.

VISUL UNEI VIEŢI NORMALE POATE DEVENI REALITATE. Un alt caz este cel al Anei-Maria Arcăleanu, de 18 ani. La vârsta de 7 ani, Ana-Maria a fost diagnosticată cu distonie musculară deformantă generalizată, care provoacă mişcări involuntare ale membrelor. Prima dată, boala s-a manifestat numai la picioare dar, în timp, s-a extins şi la mâini. Singura şansă la o viaţă normală era o operaţie pe creier, efectuată într-o clinică din Munchen, în Germania. Din păcate, familia fetei nu avea posibilităţile materiale pentru o deplasare la Munchen în vederea obţinerii unui diagnostic clar şi a operării, aşa că însănătoşirea părea un vis îndepărtat. Din fericire, cu ajutorul CJC, visul a devenit realitate, astfel încât, în prezent, adolescenta poate duce o viaţă normală. „Atât timp cât există speranţă, orice situaţie se poate remedia. Sunt convinsă că, în urma acestei campanii, şi aceşti tineri se vor putea bucura de o viaţă normală”, a spus Ana-Maria în cadrul teledonului din Duminica Floriilor. Şi Cristina se poate bucura, acum, de o viaţă normală. Tânăra este instructor de canto, studiază chimia şi vrea să cucerească lumea cu vocea ei. Un defect la piciorul drept a ţinut-o până acum în spatele scenei. Nimic nu este imposibil pentru cei ambiţioşi, aşa că tânăra din Constanţa a reuşit să învingă boala, sprijinul financiar acordat de CJC ajutând-o să ajungă în Austria, unde a primit o proteză performantă de şold. Campania „Dă o speranţă” se va desfăşura până pe 1 mai, în această perioadă constănţenii putând suna la numerele de telefon apelabile doar în reţeaua Romtelecom 0900.900.325 (pentru donaţii de 5 euro) şi 0900.900.320 (pentru 10 euro), sau trimite SMS la numărul 890, pentru a dona 2 euro. De asemenea, donaţiile pot fi făcute şi în conturile în lei RO28BTRL01401205L3112100 (deschis la Banca Transilvania) şi RO85RNCB0114032057340063 (deschis la Banca Comercială Română, filiala Constanţa).



12