Cei care sunt interesați să devină studenți ai Universității ”Ovidius” Constanța (UOC) vor putea să se înscrie la sediile facultăților pe care le vizează începând cu 14 iulie. Pentru studiile de licență, candidații vor putea să își depună actele până pe 22 iulie - cei care vor să se înscrie la una dintre facultățile care organizează examen de admitere, scris, oral sau probă practică (Farmacie, Medicină, Litere, Arte, Teologie, Medicină Dentară, Educație Fizică și Sport) și până pe 25 iulie pentru facultățile la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare. În perioada 21 - 27 iulie sunt programate examenele de admitere.
SESIUNE ȘI ÎN SEPTEMBRIE Cei care nu reușesc se înscrie pentru studiile de licență în prima sesiune de admitere (iulie 2014) pot să participe la sesiunea organizată în septembrie, unde facultățile scot la concurs locurile rămase disponibile după sesiunea din iulie. Astfel, în perioada 1 - 10 septembrie își pot depune actele necesare înscrierii candidații care optează pentru o facultate care organizează examen de admitere, restul având timp încă patru zile, până pe 14 septembrie, să își depună dosarele.
MASTER La studiile de masterat, candidații vor putea să-și depună dosarele între 14 și 25 iulie, indiferent de domeniul de studiu pentru care optează. Admiterea la studii universitare de masterat se încheie în septembrie (după cea de-a doua sesiune de înscrieri, care se va desfășura între 1 și 10 septembrie). Între 11 și 14 septembrie va avea loc susținerea probelor de concurs.
UNIVERSITATE CU GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT În urma procesului de evaluare instituţională, prin decizia Biroului Executiv al Consiliului ARACIS, din 21 ianuarie 2010, UOC a obţinut calificativul ”Grad de încredere ridicat” și a fost încadrată în categoria „Universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică“. Domeniile de cercetare ale UOC sunt variate: Medicină şi ştiinţele vieţii; Tehnologiile societăţii informaţionale (informatică şi matematică aplicată); Mediu şi dezvoltare durabilă (chimia mediului, ecologie şi inginerie în construcţii); Energie (materiale, dispozitive şi sisteme energetice regenerabile şi nepoluante); Agricultură şi securitate alimentară (agricultură şi chimie alimentară); Materiale, procese şi produse inovative; Cercetări socio-economice şi umaniste; Creaţie artistică şi performanță sportivă. Din februarie 2014, UOC este beneficiara celui mai mare proiect național de cercetare - Centrul de cercetare-dezvoltare pentru studiul morfologic şi genetic în patologia malignă, cu o finanțare de 21,5 milioane lei din fonduri europene. Mai multe informații despre actele necesare înscrierii și probele de admitere la cele 16 facultăți din cadrul UOC puteți găsi pe site-ul universității, la secțiunea „Admitere“ (admitere.univ-ovidius.ro).