Teatrul pentru Copii şi Tineret a venit în faţa micilor spectatori cu o piesă plină de prospeţime şi dinamism. „Capra cu trei iezi“, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol, după un scenariu scris de Cristian Pepino, a avut premiera sîmbătă, iar duminică s-a desfăşurat cea de-a doua reprezentaţie. Magda Vernescu, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Daniela Manolache, Rovena Paraschivoi, Claudia Zaharia şi Laurenţiu Dogaru au însufleţit personajele principale ale piesei inspirate din povestea lui Ion Creangă. Jocul actorilor-personaje a alternat cu jocul păpuşilor şi al măştilor, într-un „maraton“ artistic, fără pauze, care a dat coerenţă întregului spectacol. Timp de aproximativ o oră, micii spectatori, dar şi cei care i-au însoţit, părinţi, bunici sau cadre didactice - au (re)descoperit o lume magică, plină de culoare şi de dinamism, în care protagonişti au fost capra şi cei trei iezi, cumătrul lup cel mîrşav, orătăniile din gospodărie, dar şi personaje oarecum „veridice“, preotul satului şi meşterul făurar. Scenografia realizată de Daniela Drăgulescu - interiorul ţărănesc şi costumele populare ale iezilor şi ale caprei - a avut o contribuţie deosebită la crearea atmosferei în care s-a desfăşurat povestea. Muzica spectacolului „Capra cu trei iezi“ este semnată de Dan Bălan. Micile adaptări ale piesei la timpurile moderne - mezina familiei învaţă limba engleză - nu au denaturat sensul poveştii lui Creangă, reuşind să dea şi mai multă savoare piesei.
Regizor, dar şi actor, pe scena Teatrului „Ţăndărică“, Gabriel Apostol a pus în valoare omul-actor, acest lucru observîndu-se din jocul şi dinamica interpreţilor. Reacţiile sincere ale micilor spectatori, care au empatizat cu personajele din poveste - apreciind, la un moment dat, ingeniozitatea lupului şi apoi condamnîndu-l pentru lăcomia şi comportamentul său - au confirmat că regizorul şi-a atins scopul: acela de a destinde şi a educa prin teatru, fără să se facă apel la violenţă sau la un limbaj nepotrivit vîrstei micilor spectatori. Lupul este pedepsit, iar ieduţii cei neascultători sînt salvaţi şi iertaţi.
Gabriel Apostol este la prima colaborare, în calitate de regizor, cu Teatrul pentru Copii şi Tineret. Acesta a apreciat în mod deosebit valoarea trupei constănţene, pe care, după a spus, şi-ar dori-o orice teatru de profil din ţară. Pentru o versiune a spectacolului „Capra cu trei iezi“, montat pentru Teatrul „Ţăndărică“, Gabriel Apostol a fost distins, în 2005, la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, cu „Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii“. Acest titlu are o semnificaţie aparte pentru Gabriel Apostol, care, în 2000, a obţinut cu „Capra cu trei iezi“ „Premiul de debut în regie“, la Festivalul „Gulliver“ de la Galaţi, dar şi Premiul Publicului la Sestao (Spania).
Piesa „Capra cu trei iezi“, în regia lui Gabriel Apostol, reprezintă prima premieră a anului 2009 la Teatrul pentru Copii şi Tineret. În proiect se află, deja, şi următoarea premieră, „Aventurile lui Robinson Crusoe“, avînd regia şi scenariul semnate de Cristian Pepino, iar scenografia de Cristina Pepino.