Cel de-al doilea lungmetraj regizat de Titus Muntean, „Caravana cinematografică\", a obţinut, recent, o subvenţie de 150.000 de euro din partea fondului regional de finanţare a producţiei cinematografice din Germania, Mitteldeutsche Medienförderung GmbH (MDM). „Caravana cinematografică\" este o ecranizare după proza omonimă de Ioan Groşan şi, totodată, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Titus Muntean după debutul acestuia, în 2003, cu filmul „Examen\". Filmările sînt programate să înceapă pe 22 octombrie, în apropiere de Săvîrşin. În rolurile principale joacă actori precum Mircea Diaconu, Dorian Boguţa şi Iulia Lumînare.
Filmul, o coproducţie româno-germană între Libra Film şi Kombinat Film, a obţinut o finanţare de 340.000 de euro din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, în 2007. De asemenea, proiectul a fost premiat cu Best Pitch Award la Baltic Event, un concurs de proiecte organizat la Tallinn, în 2007 şi a primit un premiu pentru dezvoltarea scenariului, din partea SEE Cinema Network.
Pelicula este o comedie neagră. În anii \'60, o caravană cinematografică, ce este coordonată de un activist de partid, vine într-un sat izolat, pentru a prezenta poporului filme de propagandă sovietică. Sătenii nu au niciun chef să vadă filme patriotice şi se hotărăsc să îi pună piedici activistului. Într-un final, însă, aceştia îşi dau seama că, de fapt, cea mai bună alegere este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător, ajutînd astfel la buna desfăşurare a caravanei.
Producătorii filmului din partea Libra Film sînt Tudor şi Oana Giurgiu. Imaginea va fi semnată de reputatul operator Vivi Drăgan Vasile, iar autorii decorurilor şi costumelor sînt Cristian Niculescu şi Viorica Petrovici, doi colaboratori apropiaţi ai regizorului Radu Mihăileanu.
Titus Muntean este unul dintre cei mai apreciaţi regizori români. Filmul său de debut, „Examen”, a fost bine primit atît de public, cît şi de critici şi a fost premiat la festivaluri de film din Europa. De asemenea, filmul a cîştigat trei premii ale Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), pentru regie, cel mai bun actor şi montaj.