„Caravana sănătăţii şi a educaţiei”, la final

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Caravana sănătăţii şi a educaţiei”, la final

Sănătate 07 Septembrie 2011 / 00:00 524 accesări

Azi, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa va avea loc conferinţa de presă finală pentru Proiectul „Caravana sănătăţii şi a educaţiei”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România –Bulgaria 2007-2013. În cadrul conferinţei vor fi prezentate activităţile şi rezultatele proiectului, precum şi Caravana Dentară Mobilă, ca o noutate pentru zona transfrontalieră. Implementarea proiectului, cu o valoare totală de 248.152 euro, a demarat pe 6 octombrie 2010 şi se va finaliza luna viitoare. Acesta reprezintă o continuare a Proiectului „Reţeaua Româno-Bulgară de Cooperare în domeniul Sănătăţii Oro-dentare” (ROBUDENT), implementat de Universitatea „Ovidius” din Constanţa - Facultatea de Medicină Dentară, finanţat prin Programul Phare de Cooperare Transfrontalieră. „Bunele rezultate ale acestuia, materializate prin continuarea, de-a lungul anilor, a legăturilor dintre comunităţile beneficiare ale proiectului de atunci, au stat la baza realizării prezentului proiect”, susţin cei implicaţi în proiect. Trebuie menţionat că proiectul s-a derulat la iniţiativa decanului Facultăţii de Medicină Dentară, prof. univ. dr. Corneliu Amariei, şi a conf. univ. dr. Zaharia Agripina.

„CARAVANA SĂNĂTĂŢII ŞI A EDUCAŢIEI” A EXTINS REŢEAUA DE COOPERARE ROMÂNO-BULGARĂ ÎN DOMENIUL MEDICAL

S-a colaborat cu vechii parteneri din Băneasa şi Negru-Vodă (România), Krushari şi General Toshevo (Bulgaria), a unor noi parteneri din Topalu şi Grădiştea (România) şi Tervel (Bulgaria). „Consolidarea reţelei s-a făcut prin instituirea unităţii operaţionale a Centrului de cercetării oro-dentare. Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea stării de sănătate oro-dentară a populaţiei din zona transfrontalieră, propunând activităţi educaţionale şi practice care s-au concretizat prin consultaţii şi tratamente gratuite pentru populaţia zonelor rurale, acolo unde nu există cabinete medicale”, mai precizează organizatorii. În cadrul proiectului s-a achiziţionat prima Clinică Dentară Mobilă din zona transfrontalieră.

Mai mult decât atât, proiectul a prevăzut două caravane distincte: prima a fost dedicată populaţiei din 14 sate izolate din zona transfrontalieră; a doua s-a adresat elevilor din zece licee din zona transfrontalieră şi a inclus oferta educaţională a Facultăţii de Medicină Dentară adresată populaţiei şcolare. Reamintim că asistenţa medicală gratuită a fost oferită chiar de cadrele didactice ale facultăţii, asistate de studenţii din anii terminali, viitori dentişti, având astfel o ocazie unică să înveţe cât mai multe în domeniul pe care l-au ales.



12