Comandamentul Litoral al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a ajuns la final. Rezultatele au fost prezentate la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Constanța, pe 25 august, în prezența vicepreședintelui secretar de stat ANSVSA, dr. Laszlo Nagy Csutak, directorului general al Direcţiei de Control Oficial din cadrul ANSVSA, dr. Mihai Niculescu, subprefectului județului Constanța, Levent Accoium, și directorului DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu.
Șeful DSVSA Constanța a anunțat că acțiunea din acest sezon - Comandamentul Litoral - a avut și o premieră, respectiv au fost efectuate acțiuni de control și pe traseul parcurs de către turiști prin stațiuni, mai exact, unități alimentare cu produse de origine animală, precum stații peco sau alte puncte de vânzare.
Dr. Bogdan Licărete, medic în cadrul DSVSA Constanța, a anunțat că, în acest sezon, veterinarii, 14 din Constanța și 42 de inspectori delegați, au efectuat 1.959 de controale în urma cărora au fost aplicate 195 de amenzi contravenționale în valoare de peste 185 de mii de lei și au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru două unități. Deficiențele au fost cu duiumul, de la depozitare necorespunzătoare a produselor și până la igienă deficitară sau alimente expirate. Dacă anul 2014 a intrat în istorie, nefiind raportat niciun focar de toxiinfecție alimentară (TIA), în acest an au fost anunțate, potrivit directorului dr. Geronimo Brănescu, 5 focare de TIA, din care au fost confirmate doar două, la Venus, respectiv Năvodari, cazurile fiind prezentate și de către cotidianul nostru.