Peste 85% dintre adulții dobrogeni care obișnuiesc să consume băuturi alcoolice atunci când mănâncă au declarat că preferă berea atât în timpul meselor din timpul săptămânii, cât și în timpul meselor din weekend, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață Gfk România la solicitarea Asociației Berarii României. ”Totodată, berea rămâne principala băutură a dobrogenilor și atunci când se află pe o terasă sau merg într-un bar sau restaurant. Astfel, aproape 1 din 2 dobrogeni consumă bere când se află în astfel de circumstanțe”, a declarat ieri, la Constanța, directorul general al Asociației „Berarii României“, Constantin Bratu. Dobrogenii reconfirmă în același timp calitatea berii de a aduce prietenii și familia laolaltă. Întrebați fiind cu cine preferă să bea o bere în weekend, dobrogenii se împart în mod egal între familie și prieteni, întrucât aproximativ 50% din ei au ales familia, iar 50% optează pentru compania prietenilor. Rezultatele obținute de prezentul studiu sunt completate foarte bine și de ceea ce cred românii în general despre calitățile berii, evidențiate prin intermediul unui alt studiu Gfk derulat la nivelul întregii populații a României, la finalul anului trecut. Potrivit acestei cercetări, mai mult de 1 din 2 români consideră că berea are darul de a aduce oamenii dragi împreună, 52% cred că berea nu îngrașă, iar peste 30% consideră că un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive pentru organism. ”Industria berii continuă să aibă o contribuție importantă la economia României, în contextul în care evaziunea fiscală este zero pe lanțul de producție, dar au fost create și 69.700 de locuri de muncă”, arată directorul Asociației „Berarii României“. Totodată, producția de bere din țara noastră își menține caracterul național, peste 97% din berea consumată de români fiind produsă în continuare local, iar 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin din țara noastră.