O carmangerie amenajată la parterul unui bloc de locuinţe din zona Gării Constanţa a intrat în vizorul autorităţilor după ce mai mulţi vecini s-au plâns de mirosuri insuportabile. Ei spun că îi bănuiesc pe cei care administrează afacerea că nu ar desfăşura doar activităţi de tranşare a cărnii, pentru care au auzit că ar avea autorizaţie, presupunând că ar prepara ilegal mezeluri. Afli de carmangerie din scara blocului, dominată de mirosuri grele pe care locatarii trebuie să le suporte din vară, de când societatea DR Company SRL funcţionează în zonă. „La noi nu a depus nimeni nicio plângere scrisă, însă oamenii spun tot timpul că miroase îngrozitor de la carnea pe care o aduc aici şi pe care o tranşează. De la etajul unu, până la opt, toţi se plâng de miros. Nici firmă nu văd să aibă la vedere“, ne-a povestit administratorul blocului. Alţi vecini spun că oamenii se plâng că bărbatul, despre care ştiu că ar administra afacerea - Răzvan Dimoftache, ar fi mereu recalcitrant. Şi-a arătat prima dată această faţă la un scandal legat de locurile de parcare.
CONTROALE PROBLEMĂ Suspiciunile privind activitatea carmangeriei au ajuns şi la urechile Direcţiei Sanitar-Veterinare, ale celei de Sănătate Publică şi au avut ecou şi la Garda Financiară Constanţa. Reprezentanţii celor trei instituţii au încercat, de mai multe ori, să efectueze controale, însă, de fiecare dată, spun că li s-a închis uşa în nas, că persoanele pe care le-au găsit la carmangerie nu au fost deloc cooperante. Cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au luat primele măsuri. „Medicii noştri au efectuat o acţiune de control, în urma căreia au dispus închiderea unităţii pentru că au găsit 470 de kg de carne fără acte de provenienţă şi fără avize sanitar-veterinare. De aceea, societatea a primit şi o amendă de 20 de mii de lei, iar carnea a fost retrasă şi va fi incinerată“, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA, Corina Ivanciu. La sesizarea DSVSA, miercuri, Garda Financiară a luat şi ea la puricat toate actele firmei. Mai bine de două ore, angajaţii Gărzii au păzit uşa pentru că nu li se permitea accesul în carmangerie. Au urmat alte aprox. două ore de discuţii în care Dimoftache, cel care se prezenta drept soţ al administratorului societăţii, a refuzat iniţial să prezinte actele firmei, dar a cedat într-un târziu.
ABUZURI? Răzvan Dimoftache crede că toate controalele, pe care le consideră abuzive, i se trag de la un vecin cu care se judecă în instanţă. Cât despre plângerile celorlalţi vecini, care acuză mirosurile grele emanate din carmangerie, spune că sunt inerente într-o astfel de afacere. Dimoftache mai spune că în carmangerie se tranşează carne şi se prepară legal produse precum pastramă sau mici. „Nu este nimic ilegal. Vom vedea ce vor găsi organele de control, iar dacă suntem nemulţumiţi probabil că vom face contestaţie în instanţă, care va rămâne să stabilească cine are dreptate“, a declarat Dimoftache. Până la finalizarea anchetei, societatea a fost închisă. Răzvan Dimoftache nu este străin de conflictele cu instituţiile statului. El a mai intrat, în urmă cu mai mulţi ani, şi în atenţia ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, după ce ar fi înşelat o firmă cu peste 100.000 lei, infracţiune pentru care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Într-un alt dosar el este cercetat pentru că a ucis un bărbat într-un accident de maşină.