Românii au o alimentație diferită în luna decembrie: încep prin a ține post și nu au o alimentație diversificată, ci mănâncă cu preponderență produse de panificație, alimente bogate în grăsimi nesănătoase și zahăr, ca apoi să consume în câteva zile numeroase produse din carne și alimente ...
Peste 1.200 de kilograme de carne de porc, provenită din Ungaria, a fost pusă sub sechestru într-un depozit din Timişoara, deoarece nu avea ştampila de sănătate ovală şi ar putea proveni din zone unde pesta porcină a fost confirmată, potrivit news.ro. Directorul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi ...
Toți ne vom bucura de delicioasele preparate cu carne de porc care vor fi pe masa de Crăciun, fie că este vorba de cârnați, sarmale, tobă sau alte bunătăți. Totuși mulți uităm de riscul la care ne supunem atunci când consumăm acest tip de carne din surse neautorizate. Una dintre cele mai ...
Aproape două tone de carne şi produse din carne au fost confiscate de inspectorii ANSVSA în urma controalelor din ultimele două săptămâni, potrivit news.ro. "A fost confiscată o cantitate de 1.858 kg de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne), 65 de litri de lapte şi 7 kg de ...
În perioada Sărbătorilor de iarnă, din cauza creşterii consumului de carne de porc, există un mare risc de toxiinfecţii alimentare şi îmbolnăviri cu trichineloză. Atenţie, aşadar, la cum cumperi carne, din ce locuri şi cum o păstrezi cât mai proaspătă. Iată câteva sfaturi utile ...
Românii care nu au bani de Sărbători, sau nu vor să umble la saltea, apelează la tot felul de artificii pentru a avea ceva carne de porc pe masa de Crăciun. Astfel, marea majoritate umplu site-urile specializate de anunţuri cu oferte de troc, adică oferă ceva, ce are pe bătătură, contra porc de ...
Aceasta este, succint, potrivit Asociaţiei Pro Consumatori (APC), harta actuală a felului în care pesta porcină a lovit România şi a ceea ce s-a întâmplat sau nu potrivit legii: „19 judeţe sunt în carantină, iar porcii din gospodăriile ţărăneşti pot fi sacrificaţi ...
Ca în fiecare an, în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, precum și pentru prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA) ...
Joi, 23 august, în intervalul orar 12.00 - 14.00, 13 organizații vor picheta Ministerul Agriculturii pentru a atrage atenția opiniei publice în legătură cu dezastrul provocat economiei rurale de către cei care gestionează pesta porcină africană la nivel naţional. Organizațiile participante la ...
Ingrediente pentru 4 persoane 1 buc ou M 2 linguri Unt 65% Pilos 1 lingura Faina alba grau 000 Castello 1 lingura Pasta de tomate Freshona 6 buc vinete bio 500 g Carne de porc pt. gatit 2 buc. ceapă galbenă după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după ...
Inspectorii DSVSA Alba au depistat zece cazuri de trichineloză la şase porci crescuţi în gospodăriile oamenilor, dar şi la patru mistreţi din două fonduri de vânătoare, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată. Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa ...
Sacrificarea porcilor şi consumarea lor în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii consumatorilor, atrag atenția specialiștii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța ...
Orientarea populației spre mâncare mai sănătoasă precum și evoluția demografică în urma sosirii în Germania a multor refugiați a influențat consumul de carne de porc în țara care a dat lumii cârnații Bratwurst și hotdog-ul, transmite Bloomberg. Potrivit firmei de consultanță ...
Prețul cărnii de porc va crește în România, în medie, cu 15 - 30%, începând cu luna aprilie, atrag atenția reprezentanții Asociației Române a Cărnii (ARC), într-un comunicat de presă transmis luni presei. Potrivit ARC, în primul trimestru din 2017, prețul mediu ...
În aprilie, prețul cărnii de porc va crește, în medie, cu 15 - 30%, spune șeful Cris-Tim, Radu Timiș - „Integrarea în UE ne-a făcut să intrăm în competiție cu celelalte state membre și nu numai. De aceea, e foarte important să creștem competitivitatea. Dacă un fluture bate ...
Atenţie când sacrificaţi porcul din gospodărie! În localitatea constănţeană Valu lui Traian, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au descoperit sâmbătă primul caz de trichineloză! Familia unui locuitor din Valu lui Traian se putea infecta cu virusul Trichinella dacă nu ducea la ...