Carnea de porc comercializată în acest moment în SUA este contaminată în proporţie de 69% cu bacteria periculoasă Yersinia enterocolitica, relevă o recentă examinare a eşantioanelor de carne prelevate de-a lungul SUA de către experţi ai Protecţiei Consumatorilor. Această bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, afectează peste 100.000 de americani pe an, în plus, fiecărui caz diagnosticat îi corespund mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate. Simptomele bolii sunt destul de severe şi pot include febră, crampe şi diaree cu sânge. Pentru studiul său, Protecţia Consumatorilor a prelevat probe de la tipurile de carne de porc cumpărată cel mai frecvent de milioane de americani, în toată ţara. În total, au fost examinate 148 cotlete de porc şi 50 de eşantioane de carne tocată. Aproape 96% din probele examinate erau infectate cu Yersinia şi 11% cu enterococi. Salmonella şi Listeria, două bacterii mai cunoscute şi mai frecvent întâlnite, au fost depistate doar în 4% din cazuri şi, respectiv 3%.