Nu există masă tradițională de Crăciun fără carne de porc. Însă medicii spun că trebuie să fim atenți la ce fel de carne cumpărăm, pentru că există riscul să contractăm boli grave, cum ar fi trichineloza. În acest sens, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ...
An de an, veterinarii ne informează să avem mare grijă atunci când ne procurăm alimentele specifice de sărbători. Sub nicio formă nu trebuie să încălcăm regulile; trebuie să ascultăm cu stricteţe sfaturile lor, în caz contrar ne riscăm sănătatea şi chiar viaţa. În primul ...
România va putea exporta porci vii în UE începând cu luna octombrie a acestui an, trecerea țării în anexa I a Deciziei europene fiind votată în unanimitate în Comitetul Permanent Veterinar al Comisiei Europene, fără a fi cerute garanții suplimentare, potrivit ministrului ...
Fermierii care au solicitat sprijin financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc au primit 309.500 de euro ajutor de stat de la Guvern. Decizia a fost luată în şedinţa Executivului de joi, 2 iunie, iar suma alocată se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă și se ...
Sectorul cărnii de porc se află în dificultate, din cauza preţurilor foarte mici la producător. Tocmai de aceea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, pentru a ...
România va susține, alături de Polonia, instituirea unor mecanisme de ajutor în sectorul laptelui și în cel al cărnii de porc, precum și măsuri pentru promovarea și încurajarea exporturilor. Cel puțin așa a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, care ...
Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Crăciunului, iar constănțenii au intrat în febra cumpărăturilor pentru masa festivă, dar și în căutarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Ca să simtă mirosul Sărbătorilor de Iarnă, de pe mesele românilor nu pot lipsi ...