În 30 ianuarie 2019, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de ...
O echipă de cercetători de la UCF College of Medicine a descoperit o legătură între artrita reumatoidă şi subspecia ”paratuberculosis” a Mycobacterium avium, cunoscută sub numele de MAP. MAP s-a găsit în jumătate din vacile din Statele Unite şi poate fi transmisă la oameni prin ...
În fiecare an, carnea a 8.000 de vaci diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri, în mod legal, în Franța. Astfel, în farfuriile consumatorilor ajung, fără ca aceștia să fie informați, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a ...
Un studiu desfășurat de cercetători de la Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit. Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele ale tipurilor de carne cel mai des consumate, recurgând la două tehnici ...