Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au verificat, săptămîna trecută, în urma notificărilor privind existenţa unor cantităţi de carne cu dioxină din Irlanda, peste 60 de societăţi comerciale. Directorul adjunct al DSVSA Constanţa, dr. Gheorghe Dincă, a declarat că, în urma verificărilor în cele 12 unităţi tranşare şi procesare, 18 depozite frigorifice şi 30 societăţi vînzare cu amănuntul, au fost sechestrate 117,5 kg produse din carne de porc din loturile incriminate. „Aceste produse au fost găsite în patru societăţi comerciale care au cumpărat carne irlandeză la sfîrşitul lunii octombrie de la alte firme din Giurgiu şi Vîlcea. Produsele au fost confiscate, iar după analizele de laborator, vor fi incinerate. Cred că această problemă a dioxinei din carnea de porc a fost oarecum exagerată, dar am intervenit exact atunci cînd a fost nevoie. A fost o scăpare din partea autorităţilor de la Dublin, noi nu puteam verifica aceste produse pentru că sîntem în UE şi există multe modalităţi de a garanta o marfă”, a declarat Dincă. Pe de altă parte, veterinarii au mai confiscat şi retras de la vînzare 1.079 kg de carne, 542 litri de lapte, 123 kg peşte, 13.500 ouă şi alte produse din patiserie în valoare totală de 19.303 lei. Pentru încălcarea legislaţiei sanitar-veterinare, reprezentanţii DSVSA au aplicat trei amenzi în valoare de 31.000 de lei şoferilor de autoutilitare şi laboratoarelor de cofetărie - patiserie