Carne congelată vândută ca refrigerată sau depozitată la temeraturi între 14 şi 24 de grade Celsius, insecte, cârlige vopsite în locul celor de inox, depuneri de rugină pe ustensilele folosite au fost descoperite de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor ...
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării / înregistrării sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe ...
Germania este în stare de alertă maximă, după ce descoperirea unor noi cazuri de pestă porcină africană în Polonia şi Cehia a crescut riscul ca boala să treacă graniţa, transmite DPA. Germania este în stare de alertă maximă, după ce descoperirea unor noi cazuri de pestă porcină ...
Inspectorii DSVSA Alba au depistat zece cazuri de trichineloză la şase porci crescuţi în gospodăriile oamenilor, dar şi la patru mistreţi din două fonduri de vânătoare, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată. Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa ...
Ce n-ar face românul pentru o pomană porcului în prag de sărbători? Răspunsul este simplu... ar da orice au prin casă pentru un porc gras şi frumos. Pe site-urile cu anunţuri, oamenii dau la schimb cazane de ţuică, lemne, televizoare, telefoane, ba chiar şi maşina din curte. În preajma ...
Unul dintre motivele pentru care carnea de pasăre este atât de populară este prețul scăzut. În plus, producerea cărnii de pasăre este mai ieftină decât alte tipuri de carne, deoarece puii sunt mai eficient de crescut și există puține limitări religioase sau culturale pentru a mânca ...
Cancerele digestive sunt extrem de periculoase, ne avertizează specialiștii gastroenterologi. Conform statisticilor, afecțiunile maligne ale sistemului digestiv sunt responsabile pentru cele mai multe decese cauzate de cancer. Iar stilul de viață este decisiv în declanșarea acestor boli grave. “O ...
În perioada 13 - 17 noiembrie 2017, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVASA) Constanţa au verificat peste 100 de firme, în cadrul acţiunilor de supraveghere şi control pe care le desfăşoară periodic. După cum bine ştim, DSVSA Constanţa realizează ...
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, că nu poate micșora prețul la alimente și că nu înțelege scumpirea lor, precizând spre exemplu că, deși producătorii au ieftinit carnea de porc, aceasta s-a scumpit pe piață. Ca să înțeleagă de ce s-au scumpit ouăle ...
În fiecare an, carnea a 8.000 de vaci diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri, în mod legal, în Franța. Astfel, în farfuriile consumatorilor ajung, fără ca aceștia să fie informați, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a ...
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) lansează joi un nou program: ”Alege Oaia!”, pentru promovarea și încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor pe tot parcursul anului, a anunțat MADR. Campania de informare și promovare ...
Deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a ajuns la 916 milioane de euro până la finele lunii mai, în creștere cu 60,8% față de valoarea înregistrată în perioada similară din 2016, în condițiile în care importurile au urcat cu 19,3%, iar ...
În urma unei reclamații referitoare la pasta de mici comercializată într-o carmangerie din Piața Brick, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au efectuat un control la respectiva locație, unde au constatat că pe caserolele cu carne data de expirare era trecută cu pixul, în timp ...
În mod normal, dacă auzi că produsele din cereale au asigurat gospodăriilor 40,5% din numărul de calorii anul trecut, te-ai bucura, nu? Pare că românii mănâncă mai sănătos. Din păcate însă, „acest aport este mare la gospodăriile de lucrători pe cont propriu în ...
Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate, media lunară fiind de 3,39 kilograme/persoană, se arată într-un raport al Institutului Național de Statistică (INS) - „Împreună cu preparatele din carne, consumul lunar se ...
Un hipermarket din Arad a fost amendat cu 5.000 de lei, de reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor, pentru practici comerciale incorecte, după ce un bărbat a cumpărat carne pe care era trecută ca dată a ambalării o zi viitoare, transmite corespondentul Mediafax. Un cumpărător a mers la un hipermarket din ...