Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a stabilit un plan de măsuri pentru perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşte, astfel că îi vor fi raportate importurile de carne de ovine şi ouă, precum şi produsele de patiserie şi aditivii alimentari. Totodată, ANSVSA precizează că, în caz de suspiciune cu privire la produse, se vor solicita documente fiscale şi comerciale pentru a le confrunta cu cele ale Autorităţii Vamale, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau Ministerului Administraţiei. Preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea, aflat sâmbătă la Constanţa, a declarat că, la şedinţa Colegiului de Conducere al DSVSA şi a conducerii Posturilor de Inspecţie la Frontieră (PIF) Constanţa Nord şi Sud, s-a stabilit un plan de măsuri care va fi aplicat de toate punctele de pe teritoriul ţării noastre, în perioada premergătoare Sărbătorilor pascale. Planul se referă la verificarea produsele alimentare de origine animală şi prevede: identificarea completă la importurile de carne de ovine şi ouă; raportarea către ANSVSA a tuturor importurilor de carne de ovine; solicitarea de controale fizice la importul de carne de ovine şi ouă; examene de laborator, conform Planului de monitorizare transmis de ANSVSA, şi la verificarea produselor alimentare de origine nonanimală, cu măsuri similare; identificarea completă a tuturor loturilor cu produse de patiserie, dulciuri şi aditivi alimentari, sosite în Posturile de Inspecţie la Frontieră; controale fizice în caz de suspiciune; examene de laborator, conform Programului de supraveghere şi control aprobat de ANSVSA. „În apropierea sărbătorilor Pascale trebuie să acordăm o atenţie deosebită măsurilor privind siguranţa alimentelor. Comerţul cu produse alimentare creşte în această perioadă, iar responsabilitatea noastră este să ne asigurăm că alimentele aflate la vânzare nu pun în pericol sănătatea consumatorilor”, a declarat Marian Zlotea, preşedintele ANSVSA.