În aprilie, prețul cărnii de porc va crește, în medie, cu 15 - 30%, spune șeful Cris-Tim, Radu Timiș - „Integrarea în UE ne-a făcut să intrăm în competiție cu celelalte state membre și nu numai. De aceea, e foarte important să creștem competitivitatea. Dacă un fluture bate din aripi în Brazilia, în Japonia e tsunami. Fiecare lucru ne influențează, așa că luna viitoare vor crește și în România prețurile la carnea de porc, cu 15 - 30%“. El subliniază că producătorii locali au nenumărate probleme - „Cum ne adaptăm ca să rămânem în joc? Dacă eu majorez mâine prețurile cu 10 - 15%, piața nu suportă. Grupul nostru, spre exemplu, a fost lovit 40% de creșterea salariului mediu pe economie. Dacă nu ești eficient, lucrurile astea te afectează“. Timiș apreciază că industria alimentară se îndreaptă spre modelul farma - totul este robotizat, fiindcă muncitorii nu mai fac față fizic, iar posibilitatea de-a greși este foarte mare. La o producție de 120 tone pe zi, avem undeva la 30 kilograme neconforme. În anii trecuți ajunsesem undeva la 5%. El îi sfătuiește pe cei din industrie să nu facă greșeala să se ducă pe „label privat, ci să să aibă un brand propriu“.