Carnea de porc şi bovinele româneşti, pregătite de plecare în China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Guvernul a pregătit actele

Carnea de porc şi bovinele româneşti, pregătite de plecare în China

Justiție 21 Noiembrie 2013 / 00:00 362 accesări

Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi autoritatea de profil chineză vor semna săptămâna viitoare, cu prilejul participării premierului chinez, Li Keqiang, la Forumul Economic China - Europa Centrală şi de Est, două acorduri pentru export de carne de porc şi de bovine pentru reproducţie în China. Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, două memorandumuri privind încheierea unor astfel de protocoale între ANSVSA şi autoritatea chineză de resort (AQSIQ). Cu prilejul vizitei premierului chinez, va fi semnată şi o „Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe''. La sfârşitul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a declarat că românii ar trebui să consume mai multă carne de vită, iar carnea de porc să fie exportată în China, unde piaţa a fost deblocată.



12