Carnea nu se scumpeşte de Sărbători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Carnea nu se scumpeşte de Sărbători

Eveniment 07 Decembrie 2009 / 00:00 426 accesări

Preţul preparatelor din carne nu va creşte începând din această lună, ci abia din februarie 2010, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) şi ai sindicatelor din industria alimentară. \"Procesatorii nu intenţionează scumpiri în luna decembrie. Dimpotrivă, pe fondul crizei, aşteptăm, totuşi, o revigorare a vânzărilor înaintea sărbătorilor şi suntem interesaţi ca mezelurile să fie la preţuri accesibile românilor care şi-au văzut în acest an puternic afectată modesta putere de cumpărare\", a declarat Mihai Vişan, directorul executiv al ARC. Vişan a mai declarat că importurile depăşesc oricum producţia României de carne, cel puţin în cazul cărnii de porc, motiv pentru care scumpirile anunţate de producători sunt puse sub semnul întrebării, cu atât mai mult cu cât orice scumpire ar deveni foarte riscantă, în contextul crizei finanicare. Declaraţia lui Vişan vine după ce, în ultimele zile, producătorii autohtoni de carne au anunţat un val de majorări cu 20%-50% a preţurilor la carnea de pui, de porc, oaie şi vită, ca urmare a eliminării subvenţiilor, precum şi a deprecierii monedei naţionale în raport cu euro. \"În mod normal, nu există motive pentru creşterea preţurilor la alimente în decembrie, iar în ianuarie vor mai fi stocuri. Astfel, efectele negative se vor răsfrânge asupra populaţiei din februarie, când carnea de pasăre, cea de porc şi produsele derivate, legumele şi fructele aduse din import, precum şi produsele din materii prime importate se vor scumpi\", declara, recent, Dragoş Frumosu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Taguri articol


12