Cartea bună se citeşte pe... furtună

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 2.000 de vizitatori la „Gaudeamus”

Cartea bună se citeşte pe... furtună

Cultură 13 August 2012 / 00:00 762 accesări

Vremea mohorâtă se pare că ţine cu editorii care participă la cea de-a IV-a ediţie a Târgului de Carte „Gaudeamus” Mamaia, propunând publicului volume nou-nouţe, dar şi cărţi mai vechi, la ofertă. Goniţi de pe nisip de norii grei şi de stropii de ploaie, peste 2.000 de turişti şi constănţeni au trecut, sâmbătă, în intervalul orar 16.00-23.00, pragul cortului „Gaudeamus” amplasat pe faleza din faţa Studioului Radio Vacanţa, pentru a răsfoi şi a-şi cumpăra cărţi de vacanţă sau de... învăţătură.

MUZICA DE FANFARĂ, „STIMULENT” PENTRU LECTURĂ O noutate a Caravanei „Gaudeamus” a constat, în acest an, în concertul susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, sub bagheta lt. col. dr. Cornel Ignat. Acesta s-a bucurat de un imens succes în rândul turiştilor de toate vârstele, care s-au delectat cu muzica ritmată, de fanfară, dar şi cu „spectacolul” susţinut de majoretele de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

CĂRŢI DE LA... TREI LEI La „Gaudeamus”, pasionaţii de lectură au de unde alege: de la cărţi de artă, literatură motivaţională, cărticele de colorat pentru copii până la manuale şi culegeri şcolare, cărţi de vacanţă, studii socio-politice şi de psihologie, dar şi muzică. Cu preţuri cuprinse între... trei şi 240 de lei, cărţile mai „consistente” sau mai subţirele s-au aflat la mare căutare, spre bucuria editorilor. De exemplu, volumele din seria „Cupluri celebre” - „Camille Claudel şi Auguste Rodin” sau „Marcel Cerdan şi Edith Piaf” - se vând cu doar trei lei, la fel şi cărţile de colorat pentru copii. În prima zi a Târgului „Gaudeamus”, la mare căutare se aflau cărţile editurilor „Saeculum”, dar şi cele ale editurii „Sophia”, cărţi de literatură creştină „în slujba Cuvântului”.

DEZBATERI ŞI LANSĂRI DE CARTE Cei care doresc să ia pulsul vieţii culturale tomitane pot alege standurile editurii constănţene „Ex Ponto”, care prezintă pe lângă studii consistente dedicate Dobrogei, în diversitatea sa, şi literatură beletristică. „Încă din primele ore s-au bucurat de deosebit interes volumul „Căile destinului”, de Victoria Iacob Carp, roman cu tentă memorialistică”, a spus directorul Editurii „Ex Ponto”, Ovidiu Dunăreanu. Cei care doresc să afle mai multe despre apariţiile editoriale ale Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor din România pot să participe astăzi, de la ora 18.00, la dezbaterea cu tema „Cărţi şi scriitori la Pontul Euxin, într-o perioadă de criză”. De asemenea, astăzi, la standul editurii se va lansa volumul „Delfina”, de Vasile Mizdrea, iar mâine, cartea lui Ioan Roman, „Sfârşitul lumii”.

Târgul de carte adus la mare de Caravana „Gaudeamus” continuă până miercuri inclusiv, de „Sfântă Mărie Mare”, putând fi vizitat zilnic între orele 16.00-23.00. Mâine, de la ora 20.00, Radio România Constanţa şi Consiliul Naţional al Elevilor din Constanţa organizează dezbaterea „Este lectura atractivă pentru adolescenţii de astăzi?”. Alte evenimente atractive sunt programate mâine şi miercuri, în ultima zi a Caravanei „Gaudeamus” la Mamaia.



12