Cașcaval „Rucăr“ sau zacuscă de pește din Dobrogea, pentru străini

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cașcaval „Rucăr“ sau zacuscă de pește din Dobrogea, pentru străini

Social 21 August 2016 / 16:23 728 accesări

Zilele acestea, o delegaţie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a participat la Târgul pentru Agricultură și Alimentație destinat sectorului agricol și industriei alimentare atât din statele membre ale UE, dar și non-UE - AGRA 2016, care s-a desfășurat în Slovenia. MADR participă pentru a doua oară la acest eveniment, fiind expuse produse românești cu care vrea să cucerească piața europeană, în special pe consumatorii din Slovenia, Austria, Croația și Ungaria. Românii au venit la târg cu preparate din lapte - caş de vacă, telemea de vacă, caşcaval afumat şi neafumat, brânzeturi frământate, cașcaval „ Dalia”, cașcaval „ Rucăr”, cașcaval afumat de Botuș, brânză „Ineul”, brânză „Romano” (specialitate din lapte de oaie), dar şi dulceţuri, siropuri din zmeură, afine, precum şi alte siropuri diverse (muguri de brad, muguri de pin, pătlagină, cimbrișor de câmp), afinată ori pălincă de fructe. Din zona Dobrogei au fost expuse zacuscă de peşte, dar și dulceaţă de caise, vişine şi nuci, siropuri, cornulețe şi cozonac de la Moesis, din comuna Greci, judeţul Tulcea. Totodată, vizitatorii au avut ocazia să deguste vinuri românești şi să cunoască portul popular din diferite zone ale României, dar și tradiţiile meşteşugăreşti în prelucrarea lemnului şi a ouălor încondeiate. În cadrul Târgului au fost expozanți din 13 ţări: Austria, Belarus, Egipt, Ungaria, Italia, Germania, Polonia, România, Slovacia, Serbia, Croația, Elveția și Slovenia.



12