Castraveţii româneşti, numai buni de mâncat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nici urmă de E.Coli

Castraveţii româneşti, numai buni de mâncat

Eveniment 09 Iunie 2011 / 00:00 275 accesări

Specialiştii laboratorului Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au eliberat primele buletine de analiză pentru „castraveţi lungi”, rezultatul examenului de laborator fiind negativ pentru E. coli, informează Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Sisguranţa Alimentelor (ANSVSA). Fiecare transport de castraveţi va fi supus examenelor de laborator şi va fi însoţit de buletin de analiză. Autorităţile de sănătate publică şi reţeaua de boli infecţioase supravegheză cazurile de boli diareice acute cu urme de sânge, chiar dacă în România nu a fost înregistrat niciun caz de infecţie cu E.coli de tipul celei din Germania, a spus consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar. Potrivit specialistului, calea de transmitere în cazul bolii diareice este fecal-orală. El a precizat că bacilul coli, este prezent peste tot, şi în mediu, şi în intestinul animalelor şi al oamenilor. O tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei Escherichia coli enterohemoragice a provocat moartea a 24 de persoane - 23 în Germania şi una în Suedia - potrivit ultimului bilanţ. Infectarea poate duce la complicaţii renale grave, care pot provoca decesul bolnavilor. Ministrul german al Sănătăţii, Daniel Bahr, a declarat că există indicii care sugerează că etapa cea mai gravă a epidemiei de E.coli a trecut, dar a subliniat că este prea devreme pentru a sărbători.



12