Cât de complicate au fost subiectele de matematică la Bacalaureat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât de complicate au fost subiectele de matematică la Bacalaureat

Educație 28 Iunie 2017 / 13:14 1232 accesări

Conform antena3, La partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale. Zeci de mii de elevi susțin proba obligatorie la matematică. Iată care sunt modelele de subiecte, în funcție de profil:

La Matematică, ei au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. Subiectele sunt diferite în funcție de specializare: matematică-informatică, pedagogică, științele naturii și tehnologică.

La mate-info, la primul subiect elevii trebuie să rezolve șase cerințe, printre care: să demonstreze că un număr este real, să rezolve în mulțimea numerelor reale o ecuație logaritmică sau să calculeze un exercițiu cu probabilități.

La al doilea subiect, liceenii au de rezolvat două exerciții care conțin câte trei subpuncte fiecare. La primul, elevii sunt puși în fața unei matrice, iar la următorul în fața unui polinom.

Ultimul subiect, care este și cel mai greu, are aceeași structură ca precedentul. Primul exercițiu implică rezolvarea unei funcții, iar cel de-al doilea un număr natural nenul de la care elevii trebuie să calculeze sau să demonstreze următoarele subpuncte.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 30 iunie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele, până la ora 16,00, şi pot fi depuse contestaţii între orele 16,00 - 20,00. Între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august - la limba şi literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august - competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29-30 august - competenţele digitale.

În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, şi depunerea contestaţiilor se va face în aceea zi, între orele 16,00 - 20,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.



12