Cât vă costă să vă faceţi proviziile la Sărbătoarea Recoltei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Produse și prețuri pentru toate gusturile și buzunarele

Cât vă costă să vă faceţi proviziile la Sărbătoarea Recoltei

Administrație 25 Septembrie 2016 / 18:26 1889 accesări

Dacă vă prinde iarna fără provizii, e clar că nu e de bine. Iar dacă nu aţi apucat să vă faceţi cumpărăturile până acum sau nu aţi găsit oferte pe placul dvs în piețe, poate că ar fi mai bine să daţi o fugă la târgul de fructe, legume și alte bunătăți de la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean, deschis până în 2 octombrie la Pavilionul Expozițional din Constanța. Produsele și prețurile sunt pentru toate gusturile... și buzunarele.

Nu știm exact ce spun superstițiile, dar este clar că, dacă vă prinde iarna fără provizii, nu e de bine. Dacă vă bate vântul prin cămară și nu aţi avut timp până acum să consulțaţi ofertele din piețe sau pur și simplu v-au dezamăgit produsele şi preţul, ar trebui să daţi o fugă și la târgul de fructe, legume și alte bunătăți de la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean, deschis până în 2 octombrie, la Pavilionul Expozițional Constanța.

Cei 200 de producători de mezeluri și lactate, agricultori și viticultori vă așteaptă cu oferte ce vă vor înteți pofta de mâncare. Iar prețurile nu sunt foarte mari, dacă ar fi să ne luăm după valurile de cumpărători care tot vizitează târgul de la deschiderea ce a avut loc în 23 septembrie și până acum.

VARIETATE DE PRODUSE ȘI... PREȚURI

De exemplu, la capitolul produse din carne, prețurile sunt cuprinse între 25 și 35 de lei pe kilogram, în funcție de specialitatea aleasă. La majoritatea producătorilor, un kilogram de pastramă de porc, vită sau berbecuț costă în jur de 30 - 35 de lei. Cam tot același preț îl au și rulada de casă, mușchiul afumat, ceafa de porc sau cârnații de casă. Cele mai ieftine produse sunt toba, caltaboșul sau lebărul, care costă aproximativ 25 de lei pe kilogram. Nici lactatele nu sunt foarte scumpe. De exemplu, pentru un kilogram de brânză veche de capră trebuie să plătești 25 de lei, în timp ce aceeași cantitate de telemea proaspătă de capră costă în jur de 17 lei. Un litru de iaurt sau smântână de casă costă cinci lei, iar un kilogram de cașcaval de vacă este 25 de lei. În ceea ce privește fructele și legumele proaspete, oferta este nelimitată. Roșiile costă între doi și patru lei pe kilogram, gogoșarii și vinetele sunt 3,5 lei, conopida este 5 lei, ceapa albă și varza costă doi lei, iar ceapa roșie are prețul de cinci lei. Evident, prețurile corespund unui kilogram. Strugurii, fructele preferate în acest sezon costă între trei și cinci lei pe kilogram, în funcție de sortiment și de producător.

Citește și:

Suferi de astenie de toamnă? Mergi la Sărbătoarea Recoltei dobrogene!



12