Cauzele morţii lui Steve Jobs

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cauzele morţii lui Steve Jobs

Monden 12 Octombrie 2011 / 00:00 602 accesări

Co-fondatorul Apple, Steve Jobs, a murit în urma unui stop respirator, produs de extinderea cancerului pancreatic de care suferea, potrivit certificatului de deces completat în comitatul Santa Clara din California. Steve Jobs, care a încetat din viaţă pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani, în locuinţa sa din Palo Alto, a fost înmormântat fără a i se face o autopsie. Certificatul de deces arată că Steve Jobs prezenta metastaze la pancreas de cinci ani. În 2004, co-fondatorul Apple anunţa că suferă de cancer, iar cinci ani mai târziu a fost supus unui transplant de ficat. În 2011, a intrat în concediu medical, înainte de a demisiona oficial din funcţia de director general, în luna august. Familia Jobs a dat publicităţii un comunicat în care a anunţat că s-a aflat alături de el când a murit.

Steve Jobs a murit a doua zi după ce Apple a anunţat lansarea celui mai recent iPhone, 4S. Compania a anunţat că a primit, vineri, peste un milion de precomenzi, depăşind recordul stabilit de iPhone 4 la lansare, în 2010. Apple pregăteşte o ceremonie de omagiu pentru angajaţi, la sediul său din Silicon Valley, în California. Evenimentul privat este prevăzut pentru data de 19 octombrie, în amfiteatrul sediului companiei din Cupertino, la sud de San Francisco. Numeroase persoane au depus flori, lumânări şi mesaje în faţa casei acestuia, a sediului companiei şi în magazine Apple din toată lumea. Pe de altă parte, o mişcare înfiinţată pe Internet cere o ”Zi Steve Jobs” informală, care să fie fixată pentru data de 14 octombrie.

Vegetarian convins şi mare iubitor de animale, Steve Jobs a hotărât în tinereţe să se alăture unei comunităţi din Oregon care cultiva fructe bio, în special mere. Câteva luni mai târziu, Steve Jobs fonda gigantul Apple, împreună cu Steve Wozniak şi Ronald Wayne iar experienţa din Oregon l-a inspirat atunci când a ales logo-ul companiei. Preocuparea pentru protejarea mediului a manifestat-o încă de la începuturile afacerii sale, când a decis să elimine ambalajele din PVC şi arsenicul sau mercurul din componentele produselor Apple. Pe cutiile Apple, inscripţionarea emisiilor de carbon înregistrate în timpul confecţionării produselor în fabricile companiei, cât şi pe perioada transportului a devenit cu timpul cvasiobligatorie şi, în acelaşi spirit, în 2008, carcasa de la Macbook Air a fost confecţionată din aluminiu reciclabil.

Taguri articol


12