Ce alimente să consumăm vara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce alimente să consumăm vara

Sănătate 21 Iulie 2014 / 00:00 612 accesări

Pentru a face față mai ușor temperaturilor ridicate, medicii recomandă și o alimentație mai... ușoară. Printre alimentele recomandate se numără: ardeiul gras, piersicile, roșiile, caisele, dar și fasolea verde. Într-un material informativ, dr. Loti Popescu, master european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate - Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, trece în revistă toate beneficiile consumului de alimente de mai sus. Astfel, ardeiul gras - una dintre cele mai populare legume ale verii - este extrem de recomandat în dietele pentru slăbit. El conține o substanță numită capsaicină, care acționează la nivelul sistemului digestiv. Elimină toxinele din organism și straturile adipoase care deformează silueta. Piersicile sunt unele dintre cele mai parfumate și aromate fructe de vară. Conținutul bogat de fibre le face să devină alimente cu efect laxativ sau diuretic, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor din corp și la reducerea centimetrilor în talie și a kilogramelor. La rândul lor, roșiile sunt sărace în calorii și bogate în fibre și vitamina C. ”Ele sunt unele dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul fiecăruia în această vară”, spune doctorul. Caisele sunt extrem de benefice în regimurile de slăbit, deoarece conțin doar 48 calorii/100 g și sunt extrem de versatile, pot fi transformate în deserturi și mâncăruri delicioase. Pectina conținută de caise instalează senzația de sațietate pe termen lung. La rândul ei, fasolea verde are foarte puține calorii, este bogată în fibre și fier și poate fi consumată în multe feluri.

Taguri articol


12