Ce e bine să mâncăm în sezonul rece?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce e bine să mâncăm în sezonul rece?

Lifestyle 25 Octombrie 2015 / 16:55 818 accesări

De regulă, în sezonul rece, specialiștii susțin că este bine să mâncăm cu precădere unele alimente. De exemplu, sunt numai bune supele, condimentele, infuziile, legumele, fructele și produsele lactate, scrie cotidianul spaniol „ABC“. În cazul supelor, pe de o parte, furnizează căldură corpului, iar pe de altă parte, facilitează o hidratare imediată. În multe dintre ele, ingredientul principal sunt legumele, care, datorită amidonului, sunt o sursă de energie. În plus, unele ingrediente sunt considerate remedii naturale pentru gripă, cum ar fi ceapa. În cazul condimentelor, ele favorizează funcția vasodilatatoare a corpului, în legătură directă cu termoreglarea. Infuziile sau ceaiul ajută la menținerea unei temperaturi corporale ridicate. Legumele și fructele protejează sistemul imunitar. Deși consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creșterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună, informează Agerpres.

Taguri articol


12