Ce fel de dictatură ne promit tinerii frumoși și liberi?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soluția „neo-democraților“ - interzicerea dreptului de vot pentru vârstnici

Ce fel de dictatură ne promit tinerii frumoși și liberi?

12 Decembrie 2016 / 16:44 1154 accesări

E jale mare pe site-urile de socializare, după ce PSD a luat cam tot ce era de luat din alegerile parlamentare. După ce a trecut șocul, au venit valurile de mocirlă. E adevărat, e greu de digerat un 45% categoric al celor atacați permanent în mediul online cu apelative ca hoți, jnapani, corupți sau comuniști (și toată familia de cuvinte cu prefixe și sufixe). Cum au reușit social democrații, conduși de un președinte cu o condamnare la activ, să câștige atât de cras un tur de alegeri în care, teoretic, adversarii tradiționali plecau din pole-position - este o întrebare la care pot răspunde multe ore de dezbateri care să includă persoane și personaje din toate păturile sociale.

Însă ceea ce se întâmplă pe canalele de socializare - valurile de dejecții discriminatorii scrise care sunt aruncate spre majoritatea decidentă în numele democrației la care jinduiesc tinerii frumoși și liberi - nu face cinste prea-curaților din mediul online. Din nou a apărut marota voturilor vândute pe ulei și făină, deși în campania asta partidele nu au putut împărți nici măcar capete de ață. Iar se vorbește despre turism electoral, fiind folosit ca argument "valabil" cazul bătrânei de șaizeci și ceva de ani care a fost prinsă cu tentativa de vot multiplu. Atenție, a fost prinsă tocmai datorită sistemului informatic care a blocat complet acest gen de fraudă electorală. Cel mai rușinos este însă faptul că sunt foarte multe voci care cer suspendarea dreptului de a vota pentru "bătrânii senili care decid viitorul tinerilor".

Nimeni nu întreabă de ce mai bine de jumătate din populația cu drept de vot nu a ieșit la urne. Sau cum ar putea fi responsabili cei 4-5 milioane de vârstnici peste 60 de ani din datele statistice de faptul că 12-13 milioane de adulți și tineri mai mult sau mai puțin citiți nu s-au mobilizat pentru a ieși la vot. E mai simplu să verși imbecilități frustrate cu iz de fascism virtual. Sunt și voci care îndeamnă la calm, la demnitate și la continuarea luptei pentru dezvoltarea simțului civic. Dar prea puține și prea firave pentru a acoperi corul de acuze izvorâte din supărare.

Poate că principalele cauze ale eșecului calului bălan PNL - care nu a fost în stare să valorizeze electoral cel mai bun moment pe care l-a avut la dispoziție în istoria lui postdecembristă - și ne-experimentatului USR trebuie căutate în alte părți, nu printre asistații social și "moșii senili"… Un lucru este cert: sistemul discreționar și discriminator propus de cei care nu știu să accepte demn o înfrângere nu are nicio legătură cu democrația atât de mult clamată online.

Taguri articol


12