Ce impact au mâncărurile grele asupra stomacului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce impact au mâncărurile grele asupra stomacului

Culinar 25 Decembrie 2020 / 10:16 14810 accesări

Românii au o alimentație diferită în luna decembrie: încep prin a ține post și nu au o alimentație diversificată, ci mănâncă cu preponderență produse de panificație, alimente bogate în grăsimi nesănătoase și zahăr, ca apoi să consume în câteva zile numeroase produse din carne și alimente foarte grase: friptura de porc, sarmale de porc și vită, piftie, cârnați, etc.

Acest lucru poate conduce la un dezechilibru la nivelul florei intestinale.

Dacă ne dorim să ne menținem sănătatea și echilibrul florei intestinale, trebuie să mâncăm alimente care ne hrănesc bacteriile intestinale, așa numitele alimente prebiotice.

Alimente precum usturoiul, sparanghelul, prazul, ceapa, ovăzul, lintea și anghinarea, precum și alimentele fermentate, precum usturoiul, varza murată și murăturile, acționează ca prebiotice.

Spre exemplu, varza murata este totodata si o sursa excelenta de prebiotice, fiind pregatita prin fermentatie, cu ingrediente naturale. Culturile vii din acest aliment pot fi utile si in reducerea simptomelor alergice. Varza murata este si o sursa excelenta de vitaminele B, A, E si C.
Atenție însă, este recomandat sa o consumați în cantități moderate, din pricina conținutului ridicat de sare.

Perturbarea microbiomului poartă numele de disbioză, care constă în totalitatea modificărilor calitative și cantitative ale microbiotei colonului, ale activității sale metabolice.

Disbioza afectează milioane de oameni, iar simptomele dezechilibrului microbiomului includ: balonarea,intoleranța alimentară, erupțiile cutanate, ceața creieruluiși rezistența la pierderea în greutate, a explicat Conf. univ. dr. Sanda Maria Crețoiu, Doctor în biologie moleculară.



12