Un fotograf bun este: curios, disciplinat, simpatic si are vointa de a se dezvolta continuu. Ar putea fi ceva de genul asta. Dar ce inseamna cu adevarat un fotograf bun? Cine spune ca avem de-a face cu un fotograf bun? Este vorba despre un fotograf care face asta doar ca hobby sau vorbim despre un fotograf profesionist? In acest articol vom vedea ce inseamna cu adevarat un fotograf bun:
Trebuie sa ai talent ca fotograf bun?
Probabil ca exista diferite moduri de a privi acest lucru. De exemplu, daca ne uitam la fotografiile unui fotograf ne putem da seama imediat daca acesta tocmai a inceput sa faca aceasta profesie, daca este un profesionist cu multi ani de experienta si asa mai departe. Dar mai exista si acei fotografi care au talent, se vede pasiunea si au si experienta necesara pentru a ne captiva. Acesti oameni au un fler pentru estetica si evoca imagini minunate. Ei sunt talentati si fac progrese rapide. De exemplu, un fotograf produse trebuie sa fie extrem de talentat si cu o experienta cat se poate de mare. De ce? Pentru ca un produs trebuie sa exprime mai mult decat o imagine, trebuie sa exprime dorinta de a cumpara acel produs, de a avea, pur si simplu, nevoie de el. Ei bine, pentru o fotografie de produs ai nevoie de un fotograf bun si extrem de talentat.
Chiar si cei care nu sunt talentati pot avea succes!
Fricile si indoielile ne impiedica succesul. Unii cred: Nu sunt suficient de talentat pentru a face fotografii bune. Scepticismul acesta ii opreste adesea pe unii in drumul lor spre fotografie. Sunt multi fotografi talentati, dar unora le lipseste altceva, ce este poate la fel de important ca talentul: curiozitatea, disciplina si dorinta de a se imbunatati constant. Un fotograf bun nu trebuie sa se teama de munca grea. Sunt fotografi care muncesc din greu pentru a avea propriul studio foto si, ce este cel mai important, fac asta cu placere, in fiecare zi.
Nu se feresc de disciplina si munca grea
Talentul singur nu inlocuieste munca grea. Nu conteaza cat de talentat este un fotograf, daca nu dezvolta acel talent si sta pe loc. Nu exista succes! Cuvintele magice pentru aceasta sunt: practica, practica si, din nou, practica. Acest lucru este valabil atat pentru cei mai talentati, cat si pentru cei fara talent. Cei talentati isi pot atinge obiectivul mai repede, cei netalentati vor fi nevoiti sa munceasca mai mult. Dar daca persoana talentata nu arata perseverenta si persoana netalentata isi urmareste scopul intr-un mod mai disciplinat si mai ambitios, acesta din urma va fi cel care va reusi.
Repetarea si practica separa graul de pleava
Exista un exemplu din fiecare domeniu. Sa luam inotul, de exemplu. Initial cu colacul de slavare, apoi placa de inot si apoi fara niciun fel de obiect care sa ne sustina. Putem inota, dar exista intotdeauna loc de mai bine. De exemplu: rezistenta, forta, coordonarea si stilul de inot. Talentatul, de exemplu, care stapaneste stilurile de inot mai repede, va fi inferior inotatorului disciplinat care munceste mai mult. Deci, pentru ca un fotograf sa aiba succes este nevoie de mai mult decat de talent. Da, talentul este important, insa acesta trebuie cultivat, practicat si repetat mereu.