Ce își propun candidații pentru funcția de rector la Universitatea „Ovidius“?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iată planurile manageriale

Ce își propun candidații pentru funcția de rector la Universitatea „Ovidius“?

Educație 14 Martie 2016 / 17:11 2004 accesări

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, prof. univ. dr. Octavian Unc și conf. univ. dr. Cristian Moșnianu

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, prof. univ. dr. Octavian Unc și conf. univ. dr. Cristian Moșnianu

Cadrele didactice și de cercetare și studenții cu drept de vot din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC) se pregătesc în aceste zile pentru poate cele mai importante alegeri, cele pentru stabilirea rectorului. Cei 3 candidați care își doresc să conducă în următorii 4 ani destinele celei mai importante universități din sud-estul României, respectiv conf. univ. dr. Cristian Moșnianu, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, prof. univ. dr. Sorin Rugină, de la Facultatea de Medicină, și prof. univ. dr. Octavian Unc, tot de la Facultatea de Medicină, și-au depus joi, 10 martie, candidaturile și se pregătesc de campanie. Pe site-ul UOC (http://univ-ovidius.ro/stiri/992-documente-privind-candidaturile-avizate-de-b-e-c-pentru-functia-de-rector) au fost publicate CV-urile și planurile manageriale cu care își doresc să câștige voturile colegilor lor. Vă prezentăm cele mai importante idei pe care cei 3 candidați le propun pentru următorii 4 ani din viitorul universității.

RECTORUL STUDENȚILOR Actualul prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Moșnianu, susține în planul său managerial că decizia de a candida a fost luată având în vedere experiența managerială de prodecan, precum și cea de director educativ în cadrul UOC, dar și cea de președinte al Comisiei permanente din cadrul Senatului UOC, Comisia pentru Relația cu studenții și absolvenții. Printre schimbările pe care conf. univ. dr. Moșnianu le propune pentru mai binele UOC se numără, așa cum anunța, îmbunătățirea condițiilor de cazare pentru studenți în căminele universității și transparența totală în procesul de repartizare a studenților de la începutul anului universitar, înființarea unui post de radio studențesc, coordonat de organizațiile studențești, precum și a unui Birou de Presă al UOC, în colaborare cu autoritățile locale.

UNIVERSITATE EUROPEANĂ A MĂRII NEGRE Actualul rector, prof. univ. dr. Sorin Rugină, spune în planul său managerial că își dorește ca UOC să devină o Universitate Europeană a Mării Negre, prin atragerea unui număr mare de studenți români și străini, dar și de cadre didactice și de cercetare. Acesta a explicat că UOC își dorește să atingă cele mai înalte standarde europene în calitatea educației, prin programe moderne la toate cele 3 cicluri de studiu, pentru a pregăti absolvenți capabili să concureze pe piața forței de muncă din România, UE și din întreaga lume. ”Ultimii 2 ani au trecut pe nesimțite, încărcați de zbucium și emoție, de efort și neliniști, dar și de satisfacții și împliniri. Privind înapoi, trăiesc bucuria de a-mi fi respectat promisiunea făcută tuturor, aceea de a promova în UOC, instituția căreia îi datorăm atât de mult cu toții, Unitatea, Onoarea și Competența (UOC). Am pus punct dezbinării și am pornit de la capăt pe drumul reconstrucției”, a spus prof. Rugină în planul său managerial.

CREȘTEREA PRESTIGIULUI ACADEMIC Cel de-al treilea candidat, prof. univ. dr. Octavian Unc, și-a propus ca în următorii 4 ani, dacă va fi ales, să lupte pentru ca UOC să câștige prestigiu academic și să repoziționeze UOC în ierarhia națională și internațională. Candidatul mai propune construirea unui spital universitar pe fonduri europene în Campus, precum și a unor spații culturale și spirituale. În viziunea prof. univ. dr. Unc, cercetarea științifică trebuie să devină prioritară în viața academică, în sensul trecerii înaintea procesului didactic, ca importanță. De asemenea, candidatul își dorește să angajeze studenții în diferite forme de servicii estivale sub girul universității.



12