Ce le lipsește inginerilor constănțeni de pe nave? Răspunsul este... provocator

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Școală de Vară

Ce le lipsește inginerilor constănțeni de pe nave? Răspunsul este... provocator

Educație 10 Iulie 2018 / 15:50 723 accesări

Profesori universitari și studenți ai Universității Ovidius din constanța și ai Universității din Craiova s-au reunit la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV pentru a dezbate, în cadrul Școlii de Vară, noutățile și perspectivele din domeniul Inginerie. Manifestarea s-a desfășurat în perioada 2 - 6 iulie 2018, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale. A fost susținută de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică, Departamentul de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin, cu implicarea și participarea GSP Training Center și CERONAV.

În primă fază, au vizitat cu toții centrul de simulare al CERONAV unde le-au fost prezentate facilitățile de instruire, simulatoarele de navigație și simulatoarele mașini.

În prezența secretarului de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Minea, directorul general Ceronav, Ovidiu Sorin Cupșa a vorbit despre importanța și efectele folosirii simulatoarelor în procesul de învățământ. „Siguranța pe mare a personalului navigant și optimizarea tehnicilor de supraviețuire pe mare sunt obiectivele asupra cărora CERONAV s-a concentrat, ținând pasul cu ritmul accelerat pe care l-a impus dezvoltarea cerințelor pieței, prin echipamente noi și competitive, aproape de realitatea de la bord. Una din condițiile esențiale pentru asigurarea unei instruiri de calitate o reprezintă acuratețea cu care simulatoarele redau aspecte fundamentale pentru îndrumarea practică a viitorilor navigatori“, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa.

Potrivit reprezentanților Ceronav, manifestarea face parte din strategia FIMIM de adaptare permanentă a programelor sale de studii la necesitățile economice regionale și naționale, adaptare asigurată în parteneriat cu studenții, cu cadrele didactice și cu specialiști din mediul economic.



Ştiri recomandate

12