Ultimele studii arată că fructele şi legumele care au pulpa de culoare albă au rolul de a proteja împotriva accidentului vascular cerebral (AVC), relatează passionsante.be. O echipă de cercetători olandezi publică un articol pe această temă în revista “Stroke”, scoţând în evidenţă acest lucru. Au fost strânse date despre circa 20.000 de adulţi, cu vârsta medie de 41 de ani, incidenţa AVC fiind observată în zece ani, paralel cu obiceiurile alimentare. Fructele şi legumele au fost împărţite în patru categorii: verzi (varză, salată), portocalii/galbene (citrice), roşii/violet (legume roşii) şi albe (îndeosebi merele şi perele). Datele au arătat că nicio asociere n-a fost depistată între primele trei grupe şi AVC. În schimb, marii amatori de fructe şi legume cu pulpa albă au prezentat un risc de AVC mai mic cu 52% faţă de cei care nu consumă astfel de alimente.