Ce măsuri se iau pentru fluidizarea traficului de călători în sezonul estival

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce măsuri se iau pentru fluidizarea traficului de călători în sezonul estival

Administrație 02 Iulie 2023 / 07:38 798 accesări

În această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, cu preponderenţă la sfârşit de săptămână şi în perioada minivacanţelor, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent, informează un comunicat al instituției.

Conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, în medie, peste 3.700 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, se precizează în comunicat.

Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării

La Marea Neagră şi în Delta Dunării, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic.

În acelaşi timp, se acordă o atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc.
De asemenea, atragematenţiapersoanelorcare-şivorpetrece concediul pe litoral să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţii neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă, informează comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În situaţii de urgenţă pe mare, se recomandăcetăţenilor să solicite sprijinul autorităţilor, apelând numărul de urgenţă „112”.

Statistică

În perioada 01 iunie-30 iunie 2023, au trecut frontiera aproximativ 6,2 milioane persoane, din care aproximativ 4,3 milioane cetăţeni UE şi 1,8 milioane cetăţeni non UE şi peste 1,5 milioane mijloace de transport.

În ceea ce priveşte situaţia pe frontiere, în perioada mai sus menționată în acest an, cea mai tranzitată a fost frontiera aeriană, cu un trafic de peste 2 milioane de persoane, urmată de frontiera cu Ungaria cu aproximativ 1,4 milioane, respectiv frontiera cu Bulgaria cu aproximativ 1 milion de persoane, pe ambele sensuri de deplasare.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La graniţa cu Ungaria cel mai tranzitat punct de trecere estePTF Nădlac II,dar mai sunt disponibile alte11 puncte de trecere pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare. O situaţie similară se înregistrează şi la graniţa cu Bulgaria, unde sunt disponibile11puncte de trecere a frontierei deschise traficului internaţional.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şipregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, pot contribui la scurtarea timpului de control.

Reamintim tuturor celor care aleg să călătorească în afara graniţelor ţării să verifice pe pagina de internet a Poliției de Frontieră,aplicaţia Trafic On-line, care prezintă situația traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afișate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp. Aceasta poate fi accesată de la următorul link:https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/



Ştiri recomandate

12