Nu există gospodină, în România, care să nu coloreze câteva ouă de Paşte. Potrivit tradiţiei, apa în care se fierb ouăle nu se aruncă niciodată! Ea este extrem de benefică pentru toate plantele, fie cele de apartament, fie cele de grădină. Explicaţia este simplă: apa în care fierb ouăle conţine calciu organic, provenit din coaja ouălor. Calciul ajută la întărirea rădăcinilor plantelor. De asemenea, în timp ce apa fierbe, coaja de ou eliberează săruri minerale, necesare solului, dar şi plantelor, potrivit acasa.ro. Pentru a beneficia din plin de proprietăţile minunate ale apei în care au fiert ouăle, este indicat să uzi plantele cel puţin o dată pe lună. Ca să nu existe dubii, apa trebuie lăsată să se răcească, până ajunge la temperatura camerei. Şi, dacă pregătirile de Paşte cuprind câteva zile într-un an întreg, aplicaţi acest tratament benefic pentru plante de fiecare dată când fierbeţi ouă. Atenţie, apa rezultată nu se păstrează mai mult de o zi.