Ce s-a întâmplat de Ziua Internaţională a Yoga

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce s-a întâmplat de Ziua Internaţională a Yoga

Lifestyle 21 Iunie 2018 / 17:52 711 accesări

Postura câinelui cu aplecare în faţă, a cobrei (Bhujangasana) sau a războinicului (Virabhadrasana) şi multe alte posturi au fost exersate joi cu ocazia Zilei Internaţionale Yoga, în cadrul unei manifestări desfăşurate în oraşul Dehradun (nordul Indiei) la care va lua parte, alături de alţi 60.000 de practicanţi, şi premierul indian Narendra Modi, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. Autorităţile locale au avut grijă să îndepărteze şerpii şi maimuţele din pădurea unde are loc evenimentul. "Vrem să evităm orice inconvenient pentru participanţi. Am capturat şi am eliberat până acum doi şerpi'', a declarat paznicul forestier Rajeev Dhiman ziarului Hindustan Times.

De la venirea sa la putere în 2014, Narendra Modi a promovat practica yoga ca unul dintre principalele elemente de recunoaştere a Indiei în lume. Premierul indian s-a aflat la originea rezoluţiei ONU care, în 2015, a consacrat data de 21 iunie ca Ziua Internaţională Yoga. "Într-o lume care suferă din cauza stresului mental, yoga îţi aduce calmul. Într-o lume bulversată, yoga te ajută să te concentrezi", a postat pe Twitter premierul Modi.

La New Delhi sunt planificate mai multe evenimente la care s-au înscris 10.000 de persoane, însă cel mai important este cel care va avea loc la Mysore, în sudul ţării, unde sunt aşteptaţi 80.000 de participanţi, potrivit organizatorilor.

Reuniuni de o mai mică amploare au avut loc în cursul zilei în întreaga lume, de exemplu la Kilkenny în Irlanda, în Bahrein,Brisbane (Australia) şi la Milano. La Milano, participanţii vor face de 108 ori Salutul Soarelui (Surya Namaskara), o practica yoghină prin care se aduce energie yang şi vitalitate în întreaga fiinţă. Începând de luni, pe faţada de nord a sediului Naţiunilor Unite din New York, se succed proiecţii laser cu diferite posturi de yoga. Yoga este o disciplină indiană tradiţională, corporală şi totodată spirituală, practicată azi în întreaga lume şi înscrisă în 2016 în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO.



12