Ce se întâmplă la Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce se întâmplă la Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța?

Sănătate 04 Octombrie 2018 / 12:24 1111 accesări

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța a intrat în etapa de dotare, odată cu lansarea comenzii pentru echipamentele principale de ventilare și climatizare, cea mai importantă componentă pentru funcționarea noii unități. Acestea vor fi realizate după ultimele standarde tehnice prevăzute pentru funcționarea unei secții de terapie intensivă nou-născuți, urmând să fie montate la Constanța până la sfârșitul anului. Noua unitate va deveni a doua din țară dotată cu astfel de echipamente, după Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Marie Curie din București, construită printr-un proiect susținut de Fundația Vodafone România în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor.

Aceeași etapă a proiectului a acoperit și lansarea comenzii pentru realizarea structurilor metalice, pe care vor fi montate echipamentele medicale, precum și pentru extinderea structurii exterioare care va susține echipamentele de ventilație și climatizare. În ceea ce privește partea de renovare, proiectul marchează încheierea lucrărilor de hidroizolare a terasei din zona centrală a spitalului, adiacenta secției, precum și igienizarea și amenajarea zonei de evacuare. Această zonă este folosită pentru accesul catre spațiul de spălare și presterilizare a instrumentarului medical și va face parte integrantă din noua secție de terapie intensivă.

Pe măsură ce progresează, proiectul de la Constanța atrage noi susținători care se alătură efortului de realizare a noii secții. Fundația pentru Copii Ronald McDonald a făcut o donație de 50.000 de euro pentru lucrările de renovare și modernizare.

„Am intrat într-o etapă importantă a proiectului, în care vorbim deja despre pași făcuți într-un proces complex ce se va încheia odată cu montarea echipamentelor vitale pentru funcționarea unei secții de terapie intensivă nou-născuți. Fiecare moment marcat astfel este un motiv de bucurie pentru noi și încă un pas care ne aduce mai aproape de inaugurarea unei secții moderne, dotată după ultimele standarde medicale, în care micii pacienți vor fi îngrijiți potrivit celor mai noi norme în materie de terapie intensivă nou-născuți. Ne bucurăm că și alte organizații se alătură acum efortului făcut în parcurgerea acestui proces”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

„Misiunea Fundaţiei pentru Copii Ronald McDonald este de a identifica, dezvolta şi sprijini proiecte şi programe care au un impact pozitiv şi direct asupra vieţii şi sănătăţii copiilor. De 20 de ani, încercăm să asigurăm un cadru în care copiii să se dezvolte sănătos și să fie înconjurați de familiile lor. În Casele Ronald McDonald sunt familii pe care le găzduim pentru sute de zile, timp în care copiii sunt internați în secțiile spitalelor partenere. Știm că pentru copii este foarte important să îi aibă alături pe cei dragi, să fie înconjurați de familie în momentele dificile. Din acest motiv și pentru că ne plac oamenii și companiile care își respectă valorile și fac ceea ce spun că fac, suntem bucuroși să susținem inițiativa Fundației Vodafone România și să contribuim și noi la efortul pe care îl face pentru modernizarea Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Lucrările prevăzute pentru următoarea etapă a proiectului includ schimbarea tâmplăriei și instalarea tubulaturii de HVAC și desfumare pe holul central, pentru a permite apoi montarea structurii metalice ce va susține sistemul de distribuire a fluidelor medicale, tavanul secției și sistemul de cabluri electrice și date.

Proiectul de la Constanța este realizat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Romȃnia, care asigură coordonarea lucrărilor de construcții și de amenajare, precum și finanțarea de 1,1 milioane de euro, acordată în cadrul parteneriatului cu asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor. Noua secție va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație. Secția va fi de asemenea dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. În Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța primesc anual îngrijire 1.000 de copii cu probleme medicale, atât din județul Constanța, cât și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Calarași. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa.



12