Ce spune ministrul Agriculturii despre efectele consumului de carne?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Să ne speriem sau nu?

Ce spune ministrul Agriculturii despre efectele consumului de carne?

Sănătate 28 Octombrie 2015 / 15:04 736 accesări

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a avut și el o reacție referitoare la raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit căruia preparatele din carne procesată ar fi cancerigene. ”Vor analiza specialiştii cu atenţie şi după aceea sunt convins că vor ieşi cu o analiză foarte clară a ceea ce s-a prezentat acolo. Am văzut reacţii şi într-un sens, şi-n celălalt. Eu cred că e datoria celor trei instituţii din ţara noastră care se ocupă de sănătatea umană, până la urmă, să analizeze foarte clar ce se spune acolo. Nu cred că este un moment în care trebuie să ne speriem. Avem Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pe de o parte, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor şi Ministerul Sănătăţii. Ele sunt cele 3 entităţi legale care trebuie să se pronunţe. Nu aş face alte comentarii decât după ce specialiştii se pronunţă. Dar nu cred că este un motiv de îngrijorare”, a afirmat Constantin, la târgul Indagra 2015. Reamintim că OMS a publicat marţi, 27 octombrie, un comunicat potrivit căruia carnea roşie şi carnea procesată au potenţialul de a cauza cancer în organismul uman. Raportul a fost întâmpinat cu nemulţumire de reprezentanţii industriei cărnii, care au spus că studiul aflat la baza raportului este inadecvat.

Citește și:

Reacții în industria cărnii: ”studiu inadecvat”!

Crenvurștii, la fel de canceroși ca tutunul și azbestul



12