Vopsirea părului este o etapă beauty extrem de importantă în viața oricărei persoane. Iată de ce, inițial trebuie să apreciezi motivul pentru care recurgi la asemenea metode de împrospătare a look-ului. Dacă părul cenușiu sau gri devine vizibil, este necesară aplicarea unei vopsele persistente. Dacă îți dorești o schimbare de look, accentuarea nuanței naturale sau o strălucire mai intensă a părului, atunci este recomandată utilizarea unei vopsele speciale.
În primul rând, specialiștii nu recomandă vopsirea în condiții casnice. Pentru un vopsit calitativ, frumos și inofensiv, apelează exclusiv la serviciile unui artist profesionist. Mai mult decât atât, aplică doar vopsea de păr profesională. Pe lângă faptul că asigură o nuanță bogată, acest produs îmbogățește firele cu vitamine, colagen și tonifică scalpul.
Există diverse tipuri de vopsea: permanentă, semi-permanentă, demi-permanentă, temporară, organică sau profesională. De asemenea, există compoziții cu amoniac sau fără amoniac. Vopselele profesionale sunt utilizate pentru acoperirea firelor gri, dar și pentru a adăuga strălucire și profunzime nuanței părului.
Cum trebuie îngrijit părul vopsit
Îngrijirea părului vopsit se deosebește mult de cea efectuată asupra firelor cu culoare naturală.
În cazul decolorării, este necesară îngrijire profundă de hidratare și regenerare, cum ar fi conținutul de keratină și uleiuri emoliente. Keratina asigură protecție și efect de restaurare. Firele devin mai dar strălucitoare și mai dense. Există o mulțime de produse, cum ar fi șampon, măști, balsamuri, uleiuri sau spray-uri.
Iată ce trebuie să știi despre compoziția vopselelor, pentru a minimiza daunele cauzate:
Este recomandat ca vopseaua să conțină uleiuri, vitamine, proteine, keratină. Evitați maximal produsele care conțin plumb, zinc și mangan - acestea pot afecta negativ starea părului și a scalpului.
Vopselele pot fi selectate sub formă de diferite texturi: geluri, creme, spume și spray-uri. Gelurile sunt o nouă linie de vopsele, care conțin o mică proporție de amoniac. Nu dăunează părului și fixează bine culoarea. Acest tip de vopsea este potrivit pentru părul uscat, fragil și deteriorat. Vopseaua cremă este una dintre cele mai efective, fiind cea mai des întrebuințată.
Vopseaua învelește părul, nu pătrunde în interior și nu îi deteriorează structura. Optează pentru compoziții fără miros înțepător.
Pentru a restabili părul suprasolicitat și deteriorat, se recomandă aplicarea unei loțiuni speciale și delicate, care să ofere strălucire și elasticitate. Loțiunile sunt utilizate imediat după șamponare: se aplică pe părul umed sau, ca un șampon uscat, se pulverizează pe rădăcini.
Ce trebuie să știi despre vopseaua de păr
Acordă întotdeauna o atenție deosebită compoziției vopselei, metodei de aplicare și durabilității. Vopseaua fără amoniac este cea mai delicată. Alege o structură de vopsea potrivită tipului de păr. Dacă părul arată rău după vopsire, trebuie să consulți un medic sau un cosmetician. Pot fi necesare proceduri reconstructive.