Persoanele care mănâncă mai mult iaurt au circumferinţe ale taliei mai mici, un factor asociat adeseori cu sănătatea cardiacă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Utrecht din Olanda, informează Reuters. Mai multe studii anterioare au relevat faptul că persoanele care mănâncă iaurt au o greutate mai mică, depozite de grăsime corporală mai mici şi circumferinţe ale taliei mai mici - însă nu era clar dacă acest aliment reprezenta cauza principală. ”Studiile care analizează în mod specific scăderea în greutate sunt foarte limitate”, a declarat coordonatoarea studiului, Irene Lenoir-Wijnkoop, cercetătoare la Universitatea Utrecht. ”Din punct de vedere ştiinţific, bazându-ne doar pe acele constatări, nu putem să tragem concluzia că iaurtul determină o scădere a greutăţii corporale, chiar dacă tendinţa constatată în acest studiu este promiţătoare”, a adăugat cercetătoarea olandeză. Circumferinţa taliei indică nivelul acumulărilor de grăsime în jurul trunchiului, un parametru asociat cu riscul de maladii cardiace, au dezvăluit, într-un studiu publicat în vară, cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Chicago.