Nici germană, nici cehă, nici belgiană: cea mai bună bere din lume se produce la Valencia, potrivit Institutului Gustului şi Calităţii (ITQI). La Socarrada este o bere artizanală premium, din triplu malţ şi cu dublă fermentaţie naturală, care triumfă în întreaga lume graţie caracterului său mediteranean şi aromei sale de miere şi rozmarin. Cu export de 80% în ţări precum SUA, Japonia, Singapore, Germania, Finlanda, Mexic, Peru sau Brazilia, contrar a ceea ce s-ar putea crede, La Socarrada se produce la scară mică, într-o cantitate de maximum 2.500 de litri şi cu ingrediente naturale de primă calitate. Berea se remarcă prin culoarea sa specifică de ambră, prin lipsa mirosului de alcool şi prin gustul său dulce, oarecum special. Dacă, la prima înghiţitură, aroma de miere şi de rozmarin ar putea surprinde, la a doua sorbire invadează aromele de cireaşă, pară şi piper negru cu o notă caramelizată, care îi conferă o personalitate atât de complexă şi de unică. Nu este de mirare că procesul său de elaborare necesită circa 35 de zile şi că perioada de viaţă este de cel mult un an, având în vedere că berea nu este pasteurizată pentru a putea menţine toate valorile nutritive ale ingredientelor sale.