Cea mai mare bancă din Marea Britanie închide 150 de filiale în următorii trei ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cea mai mare bancă din Marea Britanie închide 150 de filiale în următorii trei ani

Monden 29 Octombrie 2014 / 00:00 455 accesări

Lloyds Banking Group (LBG), cea mai mare bancă de retail din Marea Britanie, încearcă să arate că redresarea sa este în grafic, după ce a trecut cu greu testele de stres și a anunțat concedierea a 9.000 de angajați și închiderea a 150 de filiale în următorii trei ani. Anunțul vine după ce Lloyds a raportat scăderea profitului înainte de taxe în primele nouă luni din acest an la 1,6 miliarde de lire sterline față de 1,7 miliarde de lire în perioada similară din 2013. Cea mai recentă rundă de concedieri, care reprezintă 10% din forța de muncă a băncii britanice, vine în plus față de reducerea a 43.000 locuri de muncă efectuată din 2008 încoace.

Lloyds, care deține brandurile Halifax și Bank of Scotland, a avut o performanță solidă în primele nouă luni din 2014, și-a îndeplinit sau și-a depășit obiectivele strategice stabilite în 2011 și este pregătită să ajungă la un nou stadiu de dezvoltare, a afirmat directorul general Antonio Horta-Osorio. Banca, deținută în proporție de 25% de Guvernul britanic, va închide 200 de filiale din rețeaua sa de 2.250 sucursale, dar va deschide 50 noi unități. Decizia a fost luată pentru reducerea costurilor și majorarea profitabilității băncii, care a fost salvată de Guvern în timpul crizei din 2007 - 2008, cu 20,5 miliarde de lire sterline. Lloyds a avut cea mai slabă performanță în rândul băncilor britanice care au participat la testele de stres derulate de BCE. Luni, acțiunile băncii au scăzut cu 2%, după ce analiștii și-au exprimat îndoiala că banca va reuși să treacă testele de stres organizate de Banca Angliei (BoE) în luna decembrie, ținând cont că Lloyds este cel mai mare furnizor de credite ipotecare rezidențiale din Marea Britanie. BoE va testa rezistența băncilor într-un scenariu care prevede scăderea cu 35% a prețului locuințelor și majorarea ratei dobânzii la 6%.

REORIENTARE Marile companii se văd nevoite să facă ample restructurări pentru a se putea menține pe linia de plutire. De exemplu, grupul sud-coreean LG Electronics Inc. a anunțat ieri că va înceta producția de televizoare cu plasmă până la finele lunii noiembrie, pentru a putea să-și concentreze eforturile pe televizoarele cu cristale lichide și cele cu tehnologie OLED. Într-un comunicat bursier, LG a precizat că decizia adoptată de Consiliul de Administrație reflectă scăderea cererii pentru televizoare cu plasmă, în condițiile în care aceste operațiuni au fost responsabile pentru 2,4% din veniturile înregistrate în anul 2013 de LG.

Potrivit firmei de cercetare de piață NPD DisplaySearch, în anul 2015 vânzările globale de televizoare cu plasmă vor scădea până la 500.000 de unități, de la 5,2 milioane unități în 2014, în condițiile în care televizoarele LCD au devenit principalul produs de pe piața globală. ”Am încercat să menținem aceste activități cât mai mult timp posibil. Însă, în pofida eforturilor noastre, aceste activități nu mai reprezintă o afacere viabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al LG, Ken Hong. Analiștii susțin că displayurile cu plasmă nu pot să concureze cu LCD-urile în ceea ce privește rezoluția ecranului și consumă mai multă energie electrică și generează mai multă căldură decât un LCD. Toți acești factori combinați îi determină pe marii producători să se concentreze pe tehnologia LCD. Și grupul japonez Panasonic Corp. a anunțat încă din luna octombrie a anului trecut că va renunța la producția de televizoare cu plasmă, iar în luna iulie a acestui an, firma sud-coreeană Samsung SDI Co. Ltd. a anunțat și ea că va înceta producția de paneluri cu plasmă la finele lunii noiembrie.

Taguri articol


12