Cea mai mare plăcintă dobrogeană, preparată la Cumpăna

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De Zilele Recoltei

Cea mai mare plăcintă dobrogeană, preparată la Cumpăna

Social 08 Octombrie 2012 / 00:00 652 accesări

PROMOVARE La sfârşitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, localitatea Cumpăna a fost în sărbătoare. Cumpănenii, dar şi cei care au trecut pragul localităţii au putut participa la una dintre cele mai importante sărbători ale comunei: Zilele Recoltei. Pentru că e criză, resursele financiare sunt reduse, dar a existat dorinţa de a organiza o sărbătoare de zile mari, anul acesta, Primăria Cumpăna a atras alături de ea în organizarea evenimentului mai multe instituţii şi organizaţii. Mai exact, Asociaţia cele mai frumoase sate din România, Asociaţia Litoral - Delta Dunării, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au transformat Zilele Recoltei în festival - „Festivalul Internaţional Rodul Pământului - Zilele Recoltei“. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, spune că în acest fel este promovat satul românesc cu frumuseţile sale şi peste hotare. „Evenimentul este dedicat pământului, gastronomiei româneşti şi internaţionale, bogăţiei etnografice şi folclorice, la care au participat reprezentanţi din mai multe regiuni turistice ale României, precum şi invitaţi din Bulgaria, Turcia şi Moldova. Scopul organizării festivalului a fost de promovare a României ca destinaţie turistică, păstrarea şi împărtăşirea tradiţiilor culinare din regiunile turistice româneşti. Festivalul este un eveniment care pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României“, a declarat Gâju.

PLĂCINTA URIAŞĂ Sâmbătă şi duminică, cei prezenţi au putut urmări parada portului popular, parada recoltei, concursuri de sculptură în fructe şi legume, reţete inedite, spectacole de muzică populară, au trecut pe la standuri de promovare turistică şi gastronomică şi ateliere de gastronomie aplicată. Gospodinele din Cumpăna au bătut un nou record, ieri, când au pregătit cea mai mare plăcintă dobrogeană. 30 metri liniari şi 180 de kg a avut plăcinta ce a fost preparată din 70 kg de făină, 70 kg de brânză, 120 de ouă, 18 kg de zahăr, 15 kg de iaurt şi multe stafide. După ce a fost măsurată şi cântărită, plăcinta a fost împărţită celor prezenţi care au gustat din deliciosul preparat.



12