Cea mai rea durere dintre toate! De ce ne dor dinții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cea mai rea durere dintre toate! De ce ne dor dinții

Sănătate 14 Septembrie 2018 / 15:00 1129 accesări

Durerea de dinți este descrisă drept cea mai rea dintre toate: puternică și insuportabilă. Cauzată de cele mai multe ori de afecțiuni ale cavității bucale, durerea se intensifică din ce în ce mai tare în sezonul rece. „Cele mai puternice dureri sunt cele create de disfuncții ale danturii și gingii, urmate de cele de la nivelul sinusurilor, frecvențe în special în sezonul rece“, spune dr. Andra Custură, medic stomatolog.

Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale durerii de dinți:

1. Afecțiuni ale sinusurilor. Dacă durerea de dinți apare odată cu venirea frigului, această ar putea fi legată de afecțiuni ale sinusurilor.

2. Gingiile încep să se retragă. Persoanele cu dinți sensibili se pot confrunta cu căderea gingiei cauzată de deteriorarea smalțului. Durerea este intensificată de fiecare dată când dintele intră în contact cu alimente fierbinți sau reci, chiar și o furculița sau o lingură. „Recomandarea noastră este utilizarea exclusivă a unei paște pentru dinții sensibili. Cu timpul, pasta de dinți poate ajută la întărirea smalțului, cu mențiunea că atunci când nu mai este folosită, procesul de refacere este întrerupt. De asemenea, vă sugerăm să evitați alimentele acide și sucurile din citrice sau măcar să le consumați cu paiul“, explică dr. Custură.

3. Apariția unui abces. Abcesul este o infecție dentară cauzată de resturile alimentare depuse pe dinți și gingii și de o igienă orală deficitară. Poate provoca inflamații grave, cu umflături, infecție și dureri care pot persistă ore întregi.

4. Scrâșnirea dinților în somn. De multe ori, persoanele care scrâșnesc din dinți noaptea realizează că fac asta abia când ajung la medic din cauza durerilor pe care le resimt când mușca. Bruxismul este asociat și cu alte simptome cum ar fi dureri de cap, dureri ale mușchilor faciali și senzația de falcă rigidă. Obiceiul scrâșnirii poate fi înlăturat printr-o protecție realizată de medic, pe care pacientul o poartă în timpul nopții.

5. Desprinderea plombelor. Plombele cad atunci când se aplică prea multă forță asupra lor sau atunci când materialul începe să se descompună. Degradarea în jurul sau sub plomba poate provocă ruperea. În spațiul creat în urmă desprinderii plombelor încep să se strângă alimentele care provocă presiune. Zona devine și mai sensibilă la temperaturi scăzute, până când este din nou acoperită. Mergeți la medicul stomatolog imediat ce ați constatat că plomba a căzut, pentru a nu va deteriora și mai tare dintele.

Orice durere dentară care persistă sau care reapare periodic este semnul unei afecțiuni.

Taguri articol


12