Ceaiul, un ajutor important în prevenirea unor afecţiuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ceaiul, un ajutor important în prevenirea unor afecţiuni

Sănătate 22 Ianuarie 2011 / 00:00 722 accesări

În România, consumul de ceai este de 3 - 4 litri pe cap de locuitor, în vreme ce în Polonia este de zece ori mai mare iar în Rusia este de 50 de litri. Nu ştim însă că ceaiul aduce beneficii uriaşe organismului. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a explicat că “flavonoizii reprezintă o categorie importantă de fitonutrienţi (substanţe active din plante), care au efecte benefice pentru organism şi care este bine să facă parte din dieta zilnică”. “Flavonoizii se găsesc în mod natural în afine, ceapa roşie, mere, diferitele tipuri de ceai la care se adaugă ciocolata neagră, însă cantitatea cea mai mare de flavonoide se găseşte în ceaiul verde şi ceaiul alb. Consumul de flavonoizi este în mod clar asociat cu scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, aceste substanţe protejând inima şi vasele de sânge. În plus, se pare că flavonoizii sunt implicaţi în prevenirea diferitelor afecţiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul şi declinul funcţiei cognitive”, spune profesorul. El a completat că flavonoizii sunt, în continuare, studiaţi şi cu siguranţă multe dintre beneficiile pe care nu le cunoaştem încă vor fi descoperite în ultimii ani, adăugând că ceaiul este cea mai importantă sursă de antioxidanţi. Ceaiul verde şi ceaiul alb prezentate sub formă de piramidă păstrează proprietăţile plantelor, a mai spus prof. univ. dr. Mencinicopschi.



12