• Creşteţi consumul de legume verzi (salată verde, castraveţi, dovlecei ş.a.) care să reprezinte cca 70% din fiecare masă (în aşa fel încît să reflecte compoziţia corpului, cca 70% apă).
• Consumaţi mai mulţi acizi graşi esenţiali (din ulei de măsline, avocado, ulei de seminţe de in, alte amestecuri de uleiuri ş.a.). Desigur, acizii graşi esenţiali se găsesc şi în peşte, dar unii peşti au şi colesterol în cantitate destul de mare.
• Încercaţi să aduceţi, prin alimentaţie, toate vitaminele şi mineralele.
• Nu beţi apă imediat după ce aţi mîncat ! (apa dizolvă sucurile gastrice şi enzimele care ajută digestia şi atunci digestia va fi întîrziată).
• Nu mîncaţi fructe imediat după masă! Stomacul are nevoie de 20-60 minute să le digere. Dacă mîncaţi fructele înaintea mesei, cu cel puţin 20 minute, atunci veţi evita balonările şi gazele.
• Consumaţi separat proteinele de carbohidraţi! Legumele pot fi combinate cu orice.
• Aplicaţi regula 70/30, care spune să mîncăm, la fiecare masă, 70% alimente alcalinizante (legume verzi, salate proaspete) şi doar 30% alimente producătoare de acizi (carne, lactate, pîine). Alcalinizaţi-vă organismul!
• Reduceţi consumul de alcool, cafea şi renunţaţi la fumat!